Ankara’nın Sincan ilçesinde 129 gündür kayıp olan 10 yaşındaki kız ve babasının cesetlerinin apartman sakinlerinden gelen ‘yoğun koku’ şikayeti üzerine binanın bodrum katına girildiğinde ortaya çıktığı öğrenildi.


Ankara’nın Sincan ilçesinde yaklaşık 5 aydır kayıp olan baba ve 10 yaşındaki kızının cansız bedenleri, önceki gece bina kapıcısının apartman sakinlerinden gelen ‘yoğun koku’ şikayeti üzerine binanın bodrum katında bulundu. Yapılan incelemelerin ardından cesetlerin kayıp olan Ali Alkan ve 10 yaşındaki kızı İdil’e ait olduğu belirlendi. Cesetlerin kaldırılmasının ardından apartmanı saran yoğun kokunun giderilmesi için bodrum katı kapıcı tarafından temizlendi. Polis ekipleri ise baba ve kızının sır ölümünün aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.


“APARTMAN SAKİNLERİNDEN BİRİSİ KOKU GELDİĞİNİ SÖYLEDİ”
Baba ve 10 yaşındaki kızının cansız bedenlerinin nasıl ortaya çıktığını anlatan site yöneticisi Salih Yahşi, “Apartman sakinlerinden birisinin koku geldiğini, yukarıya böcek çıktığını söylemesi üzerine kapıcımız orayı ilaçlamak üzere girdiğinde ceset olduğunu görmüş. Ben buranın yöneticisiyim. ‘İçeride bir ceset var’ dedi. Gittik kapıyı açtık. İçeride iki tane cesedin olduğunu gördük. Bu arada hiçbir şey ellemeden polisi aradık. İlgili arkadaşlar geldi. Onlar tekrar içeride başka herhangi bir cesedin olup olmadığını kontrol ettiler. Daha sonra savcı geldi. Baktılar, araştırmaları, gerekli işlemleri yaptıktan sonra cesetleri aldı gittiler” şeklinde konuştu.


“HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE KOKULARIN YOĞUNLAŞMASI ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI”
Uzun süredir kayıp olan ve bodrum katında oldukları tahmin edilen baba ve kızının cansız bedenlerinin bu kadar uzun süre ortaya çıkmamasına ilişkin konuşan Yahşi, “Havalar zaten soğuktu. Son bir haftadır ısındı. Havaların ısınmayla birlikte kokuların da yoğunlaşması üzerine ortaya çıktı. Girişin altı bahçe katı. Oranın da soğuk olması, orta koridor kısmında olduğu içinde kokunun gelmediği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
Apartman sakinlerinden gelen şikayet üzerine bodrum katına baktığında cesetleri bulan bina görevlisi Hasan Alaz ise, “Böcek var diye şikayet geldi. Merdiven boşluklarını ilaçladım, çatıyı ilaçladım, burayı da ilaçlayıp diğer tarafa geçecektim. Kapıyı açtığımda baktım burada bir şeyler yatıyor. Gittim yöneticiye haber verdim. ‘Ağabey burada bir şeyler var, bakabilir misin’ dedim. Geldi baktı. ‘Burada ceset var’ dedi. Ondan sonra polisi aradık” diye konuştu.