Kaçırılan kız ilçe merkezine bırakılırken, firari baba-oğulu yakalamak için çalışma başlatıldı.

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde, ailesinin evlenmesine izin vermediği Kezban K. (22), sevgilisi Salih Ö.’ye (26) kaçtı ve iki genç 26 Aralık 2010’da nikâhlandı. Kızının evden kaçmasına sinirlenen Ahmet K. (50), kaçırma olayında Salih Ö.’ye yardım ettiğini düşündüğü amcası Mustafa Ö.’nün 15 yaşındaki kızını kaçırıp oğluyla evlendirme kararı aldı.

31 Aralık’ta, oğlu Mustafa K. (20) ve Arif B. ile birlikte plan yapan Ahmet K., okul servisini takip ederek Korkuteli’deki İmam Hatip Lisesi’nin önüne gelip, servisten inen A.Ö.’yü sürükleyerek otomobile bindirdi ve uzaklaştı.

SOKAĞA BIRAKTILAR

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, olayı gören öğrencilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis, kızın kaçırıldığı otomobili ilçe çıkışında terk edilmiş olarak buldu ve 3 zanlı hakkında yakalama emri çıkarıldı. 2 Ocak gecesi babasını cep telefonundan arayan A.Ö., “Baba ben Mustafa ile evlenmeye razıyım. Beni dağ dağ dolaştırma. Şikâyetinden vazgeç ilçeye dönelim” dedi ve telefon kapandı. Yapılan tüm araştırmalara rağmen zanlıların ve kayıp A.Ö.’nün izine rastlanılamadı. Bir süre sonra yakalanan Arif B., A.Ö.’yü evlenmek maksadıyla Mustafa K.’nın kaçırdığını ve nerede olduklarını bilmediğini söyledi. Zanlı tutuklandı.

YAYLA EVİNDE KALDILAR

Birkaç gün önce A.Ö.’yü ilçe merkezine yakın bir noktada bırakan baba-oğul yeniden kayıplara karıştı. Kaçırıldıktan sonra hayvan barınaklarında ve terk edilmiş yayla evlerinde zorla tutulduğunu anlatan genç kız, Mustafa K.’nın kendisine kaçırıldığı gün tecavüz ettiğini söyledi. A.Ö., kendisine baskı yapılarak babasıyla telefonda konuşturulduğunu söyledi.

Tecavüze uğradığı belirlenen genç kıza psikolojik destek sağlanmaya başlandı. Kızının Mustafa K. ile evlenmesine izin vermeyeceğini söyleyen Mustafa Ö. ise şikâyetçi olduğunu yineledi. (Mynet)