Kahramanmaraş'ta "Bakan, siyasetçi ve bürokrat" tanıdıkları olduğunu söyleyerek, dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir kişi tutuklandı.


Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, bir kişinin yurt dışına çimento ihraç etmek bahanesiyle iş adamının 14 bin 150 lira ve 8 bin dolar parasının dolandırılması üzerine çalışma başlatıldığını belirtti.


Başsavcı Küçük, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmada S.K. ve D.Ç. isimli iki kişinin gözaltına alındığını ifade etti.


Küçük, yapılan tahkikatta şüpheli S.K.'nın Bakan, siyasetçi ve bürokrat tanıdıklarının olduğunu söyleyerek iş bulma bahanesi ile bir kişinin bin 500 lira dolandırdığının belirlendiğini kaydetti.


Başsavcı Küçük, şüphelilerin inandırıcılıklarını artırmak amacı ile internet ortamında iş ilanı verdikleri ve büro kiralayarak görüşmelerini burada yaptıklarının tespit edildiğini bildirdi.


"Unvan gasbı yaparak dolandırıcılık, sahtecilik" suçlarından mahkemeye çıkarılan zanlılardan S.K. tutuklanırken, D.Ç.’nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.  (www.kanal46.com)