Kentimizde önemli bir sektör haline gelen Balık Çiftliği sektörüne yeterli destek verilmiyor.


Son yıllarda hızla artan balık çiftlikleri sürekli büyüyen bir sektör olarak kentimize önemli kazanımlar sağlamaya başladı. Ancak sancılı ilerleyen sektörde balık çiftliği sahipleri yeterli ilgi ve alakayı görmediklerinden şikayetçi.


Görüşlerini aldığımız çiftlik sahipleri, balıkların yetiştirilmesinden tutun da tüketiciye ulaşana kadar geçen aşamadaki maliyetlerin yüksekliğinden şikayet ediyorlar. En basitinden düzgün bir yollarının bile olmaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyorlar.


Belediyenin yaptırdığı Kılavuzlu’daki Gölkent Evlerine kadar olan asfaltın orada bırakılması ve oradan sonra sanki hiç yerleşim yeri yokmuş gibi, sanki hiç işyeri yokmuş gibi stabilize yol olarak bıraktıklarını söylediler.


Bir çok balık çiftliğinin olduğu bölgede balık satışlarını da etkileyen yol için Onikişubat Belediyesi’nden destek bekleyen çiftlik sahipleri, “Belediyemiz en azından yolumuzu yapsın. Kertel’e kadar bölgeyi asfaltlasalar işimizi görür. Zaten ekonomik olarak büyük maliyetlerle boğuşuyoruz. En azından yolumuz düzgün olsun, halkımı bu bölgeye çekelim.” Diye tepkilerini gösterdiler.