Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 5. Kısa Şalvar Güreş Festivali’nde Güreş Ağası seçildi.


Türkoğlu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 5. Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne Azerbaycan, Dağıstan, Gürcistan ve Bulgaristan gibi ülkelerden Erzurum, Tokat, Sivas, Çorum ve Adana gibi illerden toplam 350 güreşçi kıran kırana mücadele etti.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı’ndan Halil Hopur’un başpehlivan olduğu güreş festivalinin bu yıl ki Ağası Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu.


Güreş festivaline Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yanı sıra Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK parti İl Başkanı Av. Metin Doğan ile diğer yetkililer ve güreşseverler katıldı.


5. Kısa Şalvar Güreş Festivali’nde TRT Haber’e konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Uluslar arası boyuta ulaşan 5. Kısa Şalvar Güreş Festivali’nin geleneksel Türk sporlarının dalı olan 'kısa şalvar' güreşlerini yaşatma adına önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, güreşçilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.