Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 06-09 Kasım tarihlerinde idrak edilmekte olan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınlayarak vatandaşların bayramını kutladı.


Vali Kocatepe, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bayramlar; Sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı dostluk, kardeşlik ve birlik bağlarının pekiştirildiği, iyilik ve güzelliklerin çoğaldığı kin, nefret ve küskünlük gibi kötü duyguların yok olduğu müstesna günlerimizdir.


Bayramlar; İnsanlar arasında kardeşliğin canlanması, birlik ve beraberliğin pekişmesi, sevinç ve kederlerin paylaşılması milletçe kucaklaşmak için önemli bir fırsattır. Kutlayacağımız Mübarek Kurban Bayramında da Milletçe bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşmalı, bizi biz yapan ortak değerlerimize sahip çıkmalıyız.


Kısacası, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz gerekmektedir.


Bu duygu ve düşüncelerle; bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimin yanı sıra, vatandaşlarımızın bu bayramı en iyi şekilde huzur ve güven ortamında geçirmeleri için bayram süresince görevi başında olan güvenlik görevlilerimizin, zabıta, itfaiye ve sağlık personelimiz ile tüm çalışanlarımızın Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bu huzur dolu günlerin tüm insanlık için barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.” (www.kanal46.com)