Manisa'da 2 otomobilin çarpışması sonucu 8 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


Manisa'da 2 otomobilin çarpışması sonucu 8 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, İzmir'den Balıkesir istikametine giden Kenan Dilsiz (61) yönetimindeki 10 B 1349 plakalı otomobil, Akhisar Manisa yolu 9 kilometresi Kayalıoğlu mahallesi yakınlarında bariyerlere çarptıktan sonra karşı şeridine geçerek, Metin Kardaşlı (56) idaresindeki 34 NZJ 99 palakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. 


Kazada araç sürücüleri ile 10 B 1349 plakalı otomobilde bulunan Seniha Dilsiz (43), Mehmet Dilsiz (46) ve Sebahat Dilsiz (60) ile 34 NZJ 99 palakalı otomobilde bulunan Şükriye Kırtan (56), Şükriye Kırtan (83), Selma Kırtan (54) ve Recep Kırtan (48) olay yerinde hayatını kaybetti.     


Kazadan, 34 NZJ 99 palakalı otomobilde bulunan Ecenur Kardaşlı (11) yaralı olarak kurtuldu.


Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. 


"Kazadan sağ kurtulan Ecenur Kardaşlı'nın sağlık durumu iyi"


Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 8 kişinin vefat ettiği trafik kazasından yaralı olarak kurtulan Ecenur Kardaşlı'nın durumunun iyi olduğunu bildirdi.


Ecenur Kardaşlı'yı Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Moris Şinasi Çocuk Polikiliniği'nde ziyaret eden Kaplan, Kardaşlı'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.


Kaplan, sabah saatlerinde meydana gelen kazadan kurtulan Kardaşlı'nın önce Akhisar'daki en yakın hastaneye naklinin yapıldığını ve daha sonra Manisa'ya getirildiğini belirterek, "Genel durumu iyi ancak kontrol amaçlı bir gün kadar hastanede kontrol altında tutacağız. Her hangi bir sıkıntılı durumu yok" dedi.


"Kaza anında uyuyordum"


Kazadan sağ kurtulan 11 yaşındaki Ecenur Kardaşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza sırasında arka koltukta uyuduğunu belirtti,


Kardaşlı, "Araba çarptığında uyuyordum. Arabada dayım, babam, annem, anneannem ve ben vardım. Arabayı babam sürüyordu, dayım da önde oturuyordu. İstanbul'dan Milas'a gidiyorduk. Kaza sonrası ambulansın beni aldığını hatırlıyorum" dedi.


Öte yandan Kardaşlı ailesinin komşuları Hüsnü Tilki ve eşi Aynur Tilki, kazada yakınlarını kaybeden Ecenur'un başından ayrılmıyor. 


İzmir'den Balıkesir istikametine giden Kenan Dilsiz (61) yönetimindeki 10 B 1349 plakalı otomobil, Akhisar yakınlarında bariyerlere çarptıktan sonra karşı şeridine geçerek, Metin Kardaşlı (56) idaresindeki 34 NZJ 99 palakalı otomobil ile kafa kafaya çarpışmış, kazada 8 kişi ölmüş, 1 kişi yaralanmıştı.
(AA)