Kahramanmaraş’a yılın ilk karının düşmesinin ardından karla mücadele ekipleri çalışmalara geceden başladı.


Akşam saatlerinde şehir merkezinde başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için bir dizi tedbirler alan Kahramanmaraş Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarına akşamdan başladılar.


10 kamyon ve 6 greyder olmak üzere Ulucamii civarında çalışmalara başlayan ekipler, Üngüt’e kadar olan bölgede yollardaki karları temizleyerek trafiğin aksamasını önlediler.


Sabahın erken saatlerinde çalışmaları yerinde incelemek üzere 5 Nisan Mahallesi’ne giden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz burada Mahalle Muhtarı Hilmi Çolak tarafından karşılandı.


Mahalle Muhtarı Çolak’tan bilgiler alan Başkan Poyraz: “Karla mücadele konusunda ekiplerimiz oluşturuldu ve hazır kıt’a bekliyorlar. Dün başlayan kar yağışıyla birlikte hazır kıt’a bekleyen ekiplerimiz derhal müdahale ederek çalışmalara başladılar ve şehir merkezinde trafikte olumsuzluk yaşanmaması için sabaha kadar çalışmalara devam ettiler.


Sabah saatlerinde ise Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri kaldırımlardaki karların temizlenmesi çalışmalarına başladılar. Şu ana kadar şehir merkezinde trafiği etkileyecek şekilde herhangi bir sorun kalmadı.


Ekiplerimiz hazır kıt’a şehrimizin bazı bölgelerine konuşlanmış durumda. Olası yoğun kar yağışına karşılık hazır bir şekilde bekliyorlar” diye konuştu. (BELEDİYE SERVİSİ)