Kahramanmaraş Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını Meclis Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı 6 Nisan 2011 Çarşamba günü Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Poyraz başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından Meclis 1. Ve 2. Başkanvekilliğinin seçimleri yapıldı.

Meclis 1. Başkanvekilliğie Mustafa Hüdayioğlu 28 oyla seçilirken, 2. Başkanvekilliğine ise Sıddık Sezal 28 oyla seçildi.

Katip üye seçiminde ise Sabure Öztürk 27, Fikret Saçmalıoğlu 29 oyla Meclis Başkanlık Divan Katip asil üyeleri olarak seçildiler.

Belediye Encümen Üyeliği seçiminde Hasan Kara 28, Mehmet Hamzaoğlu ve Muharrem Kırmızıkaya 27’şer oy alarak Encümen üyeliğine seçildiler.

Daha sonraki yapılan seçimlerde Belediye Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Büte Komisyonu, Trafik Komisyonu ve İsim Çalışmaları Komisyonlarının seçimleri de yapıldı.

Yapılan seçimlerin ardından gündem maddeleri görüşülmeye devam edildi.

2 adet zabıta hizmet aracı alınması, kararlaştırılırken, Kadın Yaşam Merkezi Spor Salonundan ücret alınması, aylık ücretin 40 TL olarak belirlenmesi kararlaiştırıldı.

Tarihi Uzun Oluk Hamamının Kahramanmaraş Kent Konseyine tahsisi teklifi, Müstakil ve hisseli belediye arsalarına satış kararı ve satışı için encümene yetki verilmesi teklifi, Sokağın cadde olması ile cadde adının ve mahalle sınırının değiştirilmesi teklifi, Lise yeri tanımlı Karamanlı Mahallesi 7137 ada 1 parselde bulunan belediye hissesinin bedelsiz olarak maliye hazinesi adına tahsisi teklifi konuları görüşüldü.

2010 yılı Faaliyet Raporu hakkında meclis üyelerinin görüşlerini bildirmesinin ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Malik Ejder Mahallesi 4490 ada 1 parselin Hayvan Pazarı olarak 10(on) yıllığına YAP-İŞLET-DEVRET modeli ile kiraya verilmesi teklifi ise tamamen gündemden çekilerek düşürüldü. Plan tadilatı ücretinde değişiklik yapılması hakkında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu, Yenileme alanı koruma amaçlı imar planı onayı teklifi, İmar planı tadilat teklifleri görüşüldü.

Meclis kapatılmayarak oturuma ara verildi. Meclis’in Nisan ayı ikinci oturumunun ise 11 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 09.00’da tekrar toplanmasına karar verildi. (www.kanal46.com)