Kahramanmaraş Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi.


Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda açılış ve yoklamanın ardından; Canlı müzik izin belge talep eden işletmeler için yıllık uygulanacak belge ücretinin belirlenmesinde ücretin yıllık olarak 150 TL olması kararlaştırıldı.


Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği Hizmet alımı ihalesinin, yıllara sari olarak 01/01/2013-31/08/2014 tarihleri arasında 20 aylık yapılması teklifi ve Belediye Personel lokalinin işletilmesi için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne ve burada satış yapılacak yiyecek ve içecek malzemelerinin fiyatının belirlenmesi için encümene yetki verilmesi teklifi kabul edilirken, 5 derecelik jeolog kadrosunun iptal edilerek yerine 3 derecelik fizikçi kadrosunun ihdas edilmesi teklifi gündemden geri çekildi.


Temizlik İşleri Müdürlüğünün iptal edilerek; bütçesinin tüm taşınır ve taşınmazların ihalelerinin görevli memurlarının işçilerin ve hizmet alımı yoluyla sağlanan personellerin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne devredilmesi, Özel Halk Otobüsü ve dolmuş çalışma yönetmeliğinin güncellenmesi teklifi kabul edildi.


Kahramanmaraş Belediyesi’nin 2011 mali yılı kesim hesabının görüşülmesi teklifi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilerek Pazartesi günü yapılacak ikinci oturumda görüşülmesine karar verildi.










Gündem dışı maddeler olarak gelen Sözleşmeli Personel Ücreti’nin belirlenmesi, Hisseli parsellerin satışlarının görüşülmesi kararlaştırıldı. İcralık gayrımenkullerin satışı konusunda bir asil bir yedek üye belirlenmesi konusunda ise Belediye Meclis Üyeleri Alihan Karatutulu ve Muharrem Kırmızıkaya seçildi.


Abdulhamithan Camii yanında yapılan taziye evinin içinin tefriş edilerek işletilmesi ve aynı zamanda kütüphanenin çalıştırılması konusunun belediyeye verildiği belirtilerek gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.


İtfaiyeye arama kurtarma işlerinde kullanılmak üzere bir adet araç alımı görüşülerek karara bağlanırken, imar ve tadilatları teklifi ile izin dilekçeleri görüşüldü.


Meclisin oturumuna ara verilerek ikinci oturumun 7 Mayıs 2012 Pazartesi saat 09.00’da tekrar toplanmasına karar verildi.