KSÜ Göksun Meslek Yüksek Okulu bankacılık ve sigortacılık bölümü öğrencileri kardeşlik okulu olarak seçtikleri Kınıkkoz ilkokulunu ziyaret de bulundular.


Konu hakkında açıklama yapan Ögretim görevlilerinden Fatih Kıraç “Değerli hocamın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Her gittiği yere devleti götüren bir eğitim gönüllüsü bizde bu kardeşimin yanında olmak istedik. Ortak istişareler yaparak kardeş okul olarak Göksun’un uzak köylerinde Kınıkoz İlkokuluna katkılarımızı sunmak için buradayız. Öğrencilerimizin katkıları ile kırtasiye, giyim ve eğitim materyalleri getirirdik. Burada kardeşlik bağımızı koparmayacağız. Bizim amacımız onları burada yalnız olmadıklarını kardeş okul olarak Göksun meslek yüksek okulu bankacılık ve sigortacılık bölümü her zaman yanında olduklarını belirtti.


Okul Öğretmeni H.ibrahim Algan ise “Her gittiğim yere ya devleti götürmeliyim yada devletin orada var olduğunu hissettirmeliyim’’ diyerek yola çıktıklarını belirti. Eksiklerimiz bölgedeki kurumlarıyla iş birliği yaparak giderildiği burada hem eksiklerimiz gidermenin yanında kardeş insanlarımızın paylaşımcı kardeşlik yönlerini ön planı çıktığını belirtti. Çocuklara getirilen okulun bir takım ihtiyaçları ile kırtasiye eğitim materyali ve öğrencilere kışlık kazak ve mont dağıtımı yapıldı. Daha sonra kardeşlik bağının temsili olarak okulun çevresine fidan dikimi yapıldı.