Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Cüceli köyü sakinleri, Organize Sanayi Bölgesi için yapılan imar uygulama çalışmasıyla kendilerine ait tapulu arazilerin parçalanarak verimsiz arazilerle değiştirildiği iddiasında bulundu.


İddialara göre, Türkoğlu Belediyesi ilçede yapılacak Organize Sanayi Bölgesi için 5 bin 800 dekar arazinin 3 bin 800 dekarında imar uygulama çalışması yaptı. Bu çalışmada köye ait meralar hazineye kaydedildi, vatandaşlara ait arazilerde yer değiştirilerek, yol kenarındaki hak sahiplerinin arazileri dağlık bölgedeki konut alanlarına kaydırıldı.


İmar uygulamasıyla haksızlığa uğradıklarını öne süren 4 Cüceli köyü sakini, 401 adet imza toplayarak valiliğe başvuruda bulundu. Valilik önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan köy sakinlerinden Kazım Yiğit, arazilerinin zenginlere verildiğini iddia etti. Haksızlığa uğradıklarını öne süren Yiğit, şöyle konuştu: "Bölgeyi imara açmışlar, sanayi bölgesi yapmışlar. Bizim tarlalarımızı kısım kısım zenginlere vermişler. Zenginlerin dağdaki yerleri Adana yolu üzerine indirilmiştir. Garibanların yerleri de dağa gitmiştir, uçurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti tapularıyla bize ait araziler şimdi paramparça hale geldi."


OSB içerisinde arazisi olmayan bazı kişilerin bu uygulamayla bu alan içerisine girdiğini savunan Yiğit, şunları söyledi: "Organize sanayinin içerisinde hiç ismi cismi olmayan insanlar organizenin içerisine getirilmişler. Bizim arazilerimizi de dağlara atmışlardır. Bize bir tebligat gelmedi. Ben ev ev gezdim bu 400 imza topladım. Hep sordum 'bilgi belge geldi mi' dedim, 'kesinlikle bize bir bilgi belge gelmedi' dendi. Arazilerimizin tamamı paramparça hale geldi. Benim evimin önünde tapulu evimde içinde bahçemde içinde olduğu halde parçalanmış 14 parçaya bölünmüş. Hiç haberimiz yok. Şu an köylünün tamamının haberi yok. Köy meraları nasıl hazineye dönüştürüldü, kimlere verildi hiçbiri bilinmiyor."


Arazisinin 18 parçaya bölündüğünü iddia eden Zeynep Yılmaz da, şunları söyledi: "Ben100 metrekare yerleri nerede arayıp bulacağım. Biz hepsinden şikayetçiyiz. Büyüklerimizden valimizden başbakan ve cumhurbaşkanımızdan bize yardım etmesini istiyoruz. Hepsini parça parça etmişler."


Açıklamanın ardından dört kişi, topladıkları imzaları valiliğe teslim ederken Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduklarını ifade ettiler.


Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise iddiaların soyut olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın da bu iddiaları soyut görerek köylülerin başvurusunun reddine karar verdiğini dile getiren Taşhan, sözlerine şöyle devam etti: "Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundular. Bakanlık ise bunların soyut olduğunu belirten bir görüş verdi. Eğer bir yanlış varsa bunun iki yolu var. İlk olarak İdare Mahkemesi'ne gidilir ki bu yol kapanmıştır. İkincisi belediyemize müracaat edilir ve bu şekilde bir çözüm aranır. Eğer bu vatandaşlar bir yanlış olduğunu düşünüyorsa bir harita mühendisiyle bize gelirler, değerlendiririz ve hukuka uygun her türlü düzenlemeyi yaparız. Ama söylediğim gibi iddialar soyut." (www.kanal46.com)