Elindeki stetoskopla gezerek, "Tansiyon ölçülür, şekere bakılır, iğne yapılar" diyerek sağlık hizmeti veriyor.


Adana’da elindeki stetoskopla gezerek, "Tansiyon ölçülür, şekere bakılır, iğne yapılar" diyerek sağlık hizmeti veren şahıs görenleri hayrete düşürüyor.
Türkiye’de seyyar olarak simit, içecek, meyve, sebze, kuru yemiş, kıyafet, kitap, dergi, sigara satan görüldü ancak bu ender oluyor. Sağlık ocağında memur olarak çalıştıktan 30 yıl sonra emekliye ayrılan bir kişi seyyar sağlıkçılık yapmaya başladı. İsmini vermek istemeyen emekli sağlık memuru yanına aldığı çantası, boynuna taktığı stetoskop ile "Tansiyon ölçülür, şekere bakılır, iğne yapılır" diye bağırarak sağlık hizmeti veriyor. Seyyar sağlıkçı kimi vatandaşlardan rağbet görürken kimi vatandaşlar da "İğneyi ayakta mı yapıyorsun?" diye tepki gösteriyor. Bir vatandaş ise tansiyonunu ölçtürüp 2 lira ücretini ödedi.
ABONESİ BİLE VAR
Seyyar sağlıkçı ise emekli olduğu günden bugüne seyyar olarak sağlık hizmeti verdiğini aboneleri bile olduğunu onlara aylık 5 lira karşılığında hizmet verdiğini belirterek, "50 abonem var. Bunlara sürekli hizmet veriyorum. Onun harici sokak sokak gezerek hizmet veriyorum. Onlar ücret olarak ne verirse onu alıyorum" dedi.
Seyyar sağlıkçı emekli olduktan sonra 5 çocukla geçinemediğini, bu nedenle en iyi bildiği işe seyyar olarak devam ettiğini söyledi.(İHA)