Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki 300 Yataklı Bölge Hastanesi inşaatında kullanılacak 8.0 şiddetindeki depreme dayanıklı olan ve İtalya’da üretilen deprem izolatörlerinin teslimatı yapıldı.


Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaatını üstlenen KLV İnşaat’ın Şantiye Şefi Timuçin Evci, temele yerleştirilecek toplam 450 adet deprem izolatöründen 122 adetten oluşan ilk partiyi teslim aldıklarını ve montajına bugün itibariyle başladıklarını söyledi.
Evci, montajın deprem izolatörlerini üreten İtalyan firmanın yetkili ekibi ile birlikte gerçekleştirildiğini belirterek, inşaatın bu çalışmanın tamamlanmasının ardından daha hızlı yükseleceğini kaydetti. İzolatörlerin hastanenin poliklinik katlarında kullanılacağını belirten Evci, yaklaşık 15 gün sürecek montaj çalışmasının ardından inşaatın katlarının yükselmeye başlayacağını kaydetti.
Elbistan’a sağlık alanında kazandırılan en büyük bütçeli sağlık yatırımı olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. İki adet kule vinç ve diğer iş makinelerinin yardımıyla sürdürülen inşaatta özellikle temel ve altyapı çalışmalarına ağırlık veriliyor.(İHA)