Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de toplandı.


Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen feci kaza nedeniyle 3 günlük Ulusal Yas ilan edilmesinden dolayı Belediye Meclisi 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü toplanmış ancak 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de toplanmasını gündeme alarak teklif edilmişti. Oybirliği ile kabul edilen teklife göre Büyükşehir Belediye Meclisi 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.


Gündemin 1. Maddesinde açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 2. Maddesinde Meclis üyeleri 2014 Mali Yılı huzur hakkının görüşülmesi kabul edildi.


Gündemin 3.maddesinde Ilıca Mahallesindeki jeotermal hamam üzerinde bulunan işyerinin kiraya verilmesi teklifi 10 yıl olarak oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 4.maddesinde 2013 Mali Yılı Kesin Hesabı oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin 5. Maddesinde Elbistan ilçesinde bulunan yaş sebze ve meyve halini işletme yetkisinin belediyesine devri oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 6. Maddesi Yeni Belediye Pasajında bulunan 53 adet işyerinin kiraya verilmesi ve kira süresinin belirlenmesi teklifi 10 yıl olarak kabul edildi.


Gündemin 7.maddesi Mezarlıkların işletilmesi ve defin hizmetlerinin yürütülmesi yetkisinin ilgili ilçe belediyelerine devri oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 8. maddesinde Sağlıklı Kentler Birliğine 2 asil 2 yedek üye seçilmesi teklifinde Üzeyir Kızılseki ve Osman Okumuş oybirliği ile seçildiler.


Gündemin 9.maddesinde Tarihi Kentler Birliğine 3 asil 2 yedek üye seçilmesinde Mehmet Fatih Güven, Necati Okay ve Baki Tezcan oybirliği ile seçildiler.


Gündemin 10.maddesinde  Mezbahaları işletme yetkisinin ilgili ilçe belediyelerine devri oy çokluğu ile kabul edildi.


Gündemin 11. maddesinde Hal Deresi ıslahı için alınan İller Bankası kredisine, Yargı kararlarına bağlı bedel artışı nedeniyle ilave kredi alınması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 12. Maddesinde Ulaşım Dairesi Başkanlığı çalışma sınırlarının belirlenmesi teklifi Ulaşım Komisyonuna Havale edildi.


Gündemin 13. Maddesinde Dulkadiroğlu İlçe Belediyesinin Nikâh Kıyma Ücretinin görüşülmesi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.


Gündemin 14. maddesinde Belediyeler Çevre-Altyapı Temel Hizmetler Birliği üyeliğine 4 asil 2 yedek üye seçilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.


Gündemin 15. Maddesinde Parkların büyükşehir ve büyükşehir ilçe belediyeleri arasındaki dağılımın belirlenmesi İmar Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 16. Maddesinde Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanlığına, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait hizmet binasının kuzey kısmında bulunan bölümden beş yıllığına yer tahsisi talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 17. Maddesinde Onikişubat İlçe Belediye Başkanlığına, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Akçakoyunlu Mahallesi 129 ada 30 numaralı parseldeki sosyal tesis binası ile Necip Fazıl Kültür Merkezinin üst katındaki idari odaların üç yıllığına tahsisi talebi plan ve bütçe komisyona havale edildi.


Gündemin 18. Maddesi Büyükşehir Belediyesi Numarataj işlemleri yetkisinin devredilip, devredilmeyeceğinin görüşülmesi teklifinde devredilmemesi oybirliği ile kabul edildi.


Gündem dışı gelen 19.maddede İtfaiye Dairesi Başkanlığının hizmet alımı ihale süresi hakkındaki teklifi 16 aylık olarak oybirliği ile kabul edildi.


Gündem dışı gelen 20. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının; Kırsal Terminal binasında bulunan 6 numaralı yazıhanenin kiraya verilmesi oybirliği ile kabul edildi.


Gündem dışı gelen 21. Maddede Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve şube müdürlüklerinin Hizmet Alımı İhale süresi 16 ay olarak kabul edildi.