Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki yaralı ve ölümlü kazaların en çok gerçekleştiği noktalara modern ve engelsiz yaya üst geçitleri yapıyor.


Modern bulvarlar, yeni yollar ve tünel kavşaklar ile Kahramanmaraş’taki trafik yoğunluğunu rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, yaya güvenliği ve konforunu göz önünde bulundurarak üst geçit çalışması gerçekleştiriyor.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Arslanbey Mesire Alanı yolu üzerinde oluşan yoğun araç trafiği nedeniyle vatandaşın yaya ulaşımını rahat gerçekleştirebilmesi için yaya üst geçidi yapacak. Vatandaşlarla birlikte engelli ve yaşlı bireylerin ulaşımını da rahatlatmak üzere tasarlanan üst geçit projeleri uygun görülen noktalara yapılmaya devam edilecek.


Yapımına en kısa sürede başlanacak olan üst geçitlerin; Klasik yaya üst geçitlerinin dışına çıkılarak modern bir çizgide tasarlandığı, proje dahilinde dekoratif korkuluklu yaya merdiveni, saati, ısı göstergesi, engelli ve yaşlılar için 2 adet asansörü bulunacağı bildirildi.


Proje Kontrolörlüğü Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan modern yaya üst geçitlerinde yürüyen merdiven bulunmamasıyla ilgili kamuoyunda oluşacak soru işaretlerini gidermek amacıyla bir açıklamada bulunan yetkililer şu ifadeleri kullandı: “Yürüyen Merdiven yaya trafiği belli bir eşik değerini geçtiği zaman ve çocukların çok olduğu yerlerde güvenlik nedeniyle yapılması riskli. Bir çok yerde bu tür uygulamalar var. Yapılan yerlerdeki görüşmelerimiz sonucunda işletenler sık sık çocukların sakatlanmalara maruz kaldığından şikâyet etti. Bizim yapacağımız yerler çocukların yoğun olduğu yerler. Ancak meydanlara yapacağımız üst veya alt geçitlerde hem asansör, hem yürüyen merdiven, hem de ergonomik rampalı veya merdivenli uygulamalarımız olacak. İdaremiz tarafından kameralı takibi yapılacak.”