Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik hizmetleri aralıksız olarak devam ederken, Gençlerle Gönülden Gönüle Projesi de tamamlandı.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gülsüm Hanım Gümüşer Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nce yürütülen gençlerin fikirlerini özgürce söyleyebileceği, Psikolojik Danışmanlarla fikir alışverişinde bulunabilecekleri, güvenilir bir ortam oluşturmak amacıyla, ‘Gençlerle Gönül  Gönüle Projesi’ gerçekleştirildi.


Altı hafta süren proje kapsamında grubun simgesi olan yonca çiçeğinin ekimiyle proje başlatılmış olup, her hafta çiçeğin bir yaprağının (umut, şans, inanç, aşk) anlamı üzerine beyin fırtınası yapılarak devam etmiştir. Hint kınası etkinliği, anahtarlık yapımı ve eğitici oyunlar düzenlenerek,  kişisel gelişimi destekleyici videolar izletilmiştir.


Projenin son haftasında ilk durak olarak Abdülhamithan Camii gezdirilerek Sultan Abdulhamit Han’ın tarihimizdeki vizyonu ve misyonu anlatılmıştır. İkinci olarak Kurtuluş Panaroma Müzesi gezdirilerek, kahraman şehrimizin kurtuluş destanı konusunda bilgiler alındı, gözlemler yapıldı. Daha sonra Aliya İzzet Begoviç mesire alanında piknik yapılarak parka ismini veren Aliya İzzet Begoviç ve Bosna üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Son olarak bisiklet parkurunda bisiklete binme etkinliği ile ‘Gençlerle Gönül Gönüle’ projesi sonlandırıldı.


Programın sonunda gençler altı hafta boyunca kendilerini çeşitli yönlerden geliştirdiklerini dile getirdiler. Böyle kaliteli zaman geçirebilecekleri imkan ve ortam sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.