Erzurum’da ayakkabı tamircisi Recep Kumcular, buz tutan cadde ve sokaklarda vatandaşların rahatça yürüyebilmesi için ayakkabıların altına kauçuktan yapılan kar lastiğini takarak ayakkabıların kaymasını engelliyor.


Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum’da vatandaşlar, buz tutan cadde ve sokaklarda yürümekte zorluk çekiyor. Kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle adete buz pistine dönen sokaklarda insanlar bir yerden destek almadan yürüyemiyor.
Kış şartlarının zor geçtiği Erzurum’da 30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Recep Kumcular, ayakkabının altına yapıştırdığı özel kauçuk kar lastiği ile vatandaşların buzda rahatça yürümesini sağladı. Baba mesleği ayakkabı tamirciliğini çocukluktan itibaren yaptığını ifade eden 40 yaşındaki Kumcular, buzda yürürken düşünleri gördüğü için böyle bir çalışma yaparak buzda yürümeyi kolaylaştırdığını söyledi.
Recep Kumcular, ”Erzurum kış memleketi. Bu memleketten kar ve buz hiçbir zaman eksik olmuyor. Havanın çok soğuk olduğu zamanlarda da cadde ve sokaklar buz tutuyor ve vatandaşlar bu yollarda yürümekte zorlanıyor. İşte bu yüzden bende vatandaşların karlı ve buzlu yollarda rahatça yürüyebilmesi için ayakkabılarının altına kelepçe diye tabir edilen kauçuktan yapılan kar lastiğini takıyorum. Bu lastiğin hiçbir şekilde ayakkabıya ve yürümeye zararı yoktur. Lastiği ayakkabısının altına yapıştıranlar rahat bir şekilde buzlu yollarda kaymadan düşmeden yürüyebilirler.” dedi.
(İHA)