Suriyeliler, teravih namazını barındıkları çadır kentlerde kıldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ilk teravih namazını barındıkları çadır kentlerde kıldı.


Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeliler, ramazanın ilk teravih namazını çadır mescitlerde  kılarak dua ettiler.


Suriyeli Mahir Neccar, ülkelerine artık barışın gelmesi için dua ettiklerini ifade ederek, bundan sonraki ramazanları ülkelerinde geçirmeyi umut ettiklerini söyledi.


Salih Hafız da Türkiye'de üçüncü ramazanı geçireceklerini belirtti. Kendilerine her türlü kolaylığın sağlandığına işaret eden Hafız, yine de gelecek ramazanda kendi topraklarında sevdikleriyle beraber olmak istediğini kaydetti.


Çadır kentte ilk sahur


Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeliler ilk sahurunu yaptı.


Yaklaşık 3 yıldır çadır kentte yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, Ramazanın ilk sahuruna dualarla uyandı. Akşam saatlerinde yapılan alışverişin ardından sahur yemeğini hazırlayan Suriyeli kadınlar, eşleri ve çocuklarıyla yemeklerini yedi. 


Suriyeli Ahmet Yusif, Ramazanın tüm dünya Müslümanlarına kardeşlik ve barış getirmesini dileyerek, Suriye'deyken Ramazanı akrabaları ve dostlarıyla neşe içerisinde geçirildikleri anlattı.


Yusif, Suriye'deki birlik beraberliği çekemeyen yabancı güçlerin halkı birbirine düşürdüğünü ve kardeşi kardeşinden ayırarak düşman ettiğini ifade ederek, savaşın bitmesi ve bundan sonraki ramazanları kendi ülkelerinde huzur ve ferah içerisinde yakınlarıyla geçirmeyi ümit ettiklerini söyledi.


Yaptıklarından dolayı Türkiye'ye sonsuz teşekkür ettiğini aktaran Amira Abdurrahman ise bir ramazanı daha ülkesinden ayrı geçirmenin üzüntüsünü yaşadığını, bütün isteğinin bundan sonraki ramazanları ve bayramları memleketinde yaşamak olduğunu kaydetti.


Fatma Hamşo da dördüncü ramazanı Türkiye'de geçirdiklerini belirterek, "Suriye hükümeti herkesi birbirinden ayırdı. İnşallah kötü günler geçer ve ülkemize döner bundan sonraki ramazanları ve bayramları kendi topraklarımızda evlerimizde geçiririz" dedi. 


(AA)