Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık yüzünden Kahramanmaraş’a sığınan Suriyeli mültecilerin çocukları 2014-2015 eğitim öğretim yılında ders başı yaptı.


4 bin 500 Suriyeli öğrencinin ders başı yaptığı çadırkentte, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç ile Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe inceleme yaptı.
Çadırkentte eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. Törene Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan katıldı.
Tercüman aracılığıyla Suriyeli öğrencileri ve ailelerini selamlayan Hülya Ertürk Koç, “2014-2015 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Ankara’dan sayın milli eğitim bakanımızın sizlere yeni eğitim öğretim yılı mesajını ve selamlarını getirdim. Dileğimiz sizlerin kendi yurdunuzda kendi vatanınızda eğitim öğretim faaliyetlerine kavuşmanızdır. Buradaki eğitim öğretim ortamının gerçekleşmesinden dolayı değerli katkılarından dolayı sayın valimize ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç ile Vali Kocatepe, sembolik olarak üç Suriyeli öğrenciye çanta ve kırtasiye hediyesi verdi.
Ardından Koç ile Kocatepe, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü sınıflarda incelemelerde bulunarak, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.
Çadırkentteki tören Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç ile Vali Kocatepe’nin Suriyeli çocuklarla aynı sıraya oturarak sohbet etmesiyle sona erdi.