Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat,'Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda siyaset, insanların ölümleri üzerinden kan, gözyaşı, terör faaliyetleri ve zulümle devam ediyor. 


Canpolat yaptığı açıklamada; “Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda siyaset, insanların ölümleri üzerinden kan, gözyaşı, terör faaliyetleri ve zulümle devam ediyor.
Doğu Türkistan’da yaşanan feryatları işitiyor, Mısırda zalimliği görüyor, Suriye’de bitmeyen bir katliamı göz göre göre seyrediyoruz.
Başkentimizin göbeğinde tarihin en büyük terör saldırısına maruz kalıyoruz.
Gözü yaşlı çocuklar açlıkla boğuşurken, birde annesiz babasız kalıyorlar.
Ey merhamet sahipleri, vicdanı olan, insani duyguları henüz ölmemiş, kulakları duyan merhamet sahipleri, Bu vahşice senaryoları yazan ve insanların canını acıtan, kalbini kuran, bu kirli senaryoları nereye kadar seyredeceksiniz? İnsanlar birbirini sevmeyi değil, insanlar birbirini öldürmeyi yaşıyor.
” dedi.
"AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILANLAR BİZLERİ SEVİNCE BOĞDU"


Kadir Canpolat, “AK Parti dönemindeki Hükümetimizin, temel hakkımız olan Osmanlıca kursları, türban yasası gibi çok küçük gelişmelerin büyütülmeden halledilmesi bizleri sevince boğdu.
Bu tür faaliyetlerin genişletilmesi büyütülmesi gerekiyor.
Osmanlı eserlerinin, bakımı ve ilgiyle halkımızın kültürüne kazandırılması gerekiyor.
Farklı etnik gruplarında kültürleriyle alakalı hususların, onlara temel hak ve hürriyetleri için kazandırması gerekiyor.
Dedik ya eşitlik önem arz ediyor.
Ata koruma kanununda eşitlik felsefesi ele alındığında, Atatürk'ümüz nasıl korunuyorsa, nasıl korunması gerekiyorsa, nasıl korunacaksa, Fatih Sultan Mehmet Han, Yavuz Sultan Selim, Osman Bey’ gibi ATA'mız olan ecdadımız da, Ata koruma kanunlarında yer alınması gerekiyor.
Bu milletin kültürüyle Şerh olmuş Osmanlı ruhuyla alay edilircesine yapılan sinema ve dizilerin, insanımızın kültür haklarını korumak için izin verilmemesi gerekiyor.
Osmanlıca seçmeli dersler Osmanlıdaki temel aile düzeni gibi, Osmanlı yaşantısını ders haline getirecek, eğitim ve öğretim dersleri verilmesi gerekiyor.
İnsanların rahatça fikirlerini söyleyebileceği bir düzen, rahatça giyinebileceği kılık kıyafet düzenlemeleri, Ak Şemsettin gibi zati muhteremlerin ilim yuvaları medreseler de, devletimizin kontrolü altında Şems ve Mevlana gibi engin, açık görüşlü, bütünleyici, fikir adamlarının yetiştirilmesi gerekiyor.
Yaşlı, genç, kadın, erkek gözetmeden Osmanlının ne kadar abidevi huzuru mutlak olduğu anlatılması ve tarih kitaplarından asılsız iftiracı belge ve bilgilerin düzeltilmesi gerekiyor.
Tarafsız bir şekilde gerçek tarih kitapları eğitim ve öğretimde kullanılmak üzere güvenilir kaynaklardan ele geçirip, gerçeklerin ortaya çıkması için halkımızın önüne gerçek tarih kitaplarını koyup, halkımızın büyük yalanlardan, iftiralardan kurtarılması gerekiyor.
” şeklinde konuştu.
"OSMANLI OCAKLARI ÇİÇEĞİMİZ, HİÇBİR PARTİNİN BAHÇESİNDE YETİŞEN BİR ÇİÇEK DEĞİLDİR"


Canpolat, “Bizim Osmanlı Ocakları çiçeğimiz, hiçbir partinin bahçesinde yetişen bir çiçek değildir! Dünya’ya mührünü vurmuş bir bahçeden yetişmiş; hoşgörü, ihlâs, adalet, sanat, barış, edebiyat, özgürlük, hukuk, ahlak ve kültürü de içinde tutan rengarenk çiçeğidir.
Bu devasa medeniyeti Dünya genelinde ülkemizde yaşayan bir lider vardır.
O lider siyasetini ve ideolojisini insani değerler üzerine inşa etmiş ve barışı daim sağlamak için Osmanlı medeniyetini benimsemiş ve üzerine sindirmiş bir liderdir.
O lider halkına hizmet için kefen giymiştir.
O lider ki mağdurun ve mazlumun her zaman yanında olmuştur.
O lider ki sahte imamların hedefindedir.
O lider ki halkından başka derdi olmayan, bir liderdir.
O lider ki zalime karşı kim olursa olsun sesini yükseltmiştir.
O lider ki halkı tarafından seçilmiş, devletin başına dualarla geçmiş bizlerinde örnek aldığı muhterem sevgili Cumhurbakaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.
” ifadelerini kullandı.
MUSA ERDOĞAN
(İHA)