Kahramanmaraş Belediyesi mülkiyetindeki 60 işyerinin sözleşmelerinin feshedilmesine, çarşı esnafı büyük tepki gösterdi.

Necip fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önüne önceki gün gelerek Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile görüşmek istediklerini dile getiren esnaflar; “Cuma günü iş yerimizi boşaltmamız isteniyor, kredi çekerek belediyeye ait kira borçlarımızı kapattık. Eğer iş yerlerimizi boşaltırsak biz bu borçları nasıl ödeyeceğiz?” diyerek tepki gösterdi. Kriz dönemimde kıt kanaat geçindiklerini de dile getiren esnaflar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın çözüm bulmasını istiyor.

Kahramanmaraş Belediyesi geçtiğimiz günlerde Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı, Köy Garajları, Şazibey ve Yeni Hal`de bulunan kendilerine ait 60 adet iş yerini kiraların ödenmemesi nedeniyle sözleşmelerini feshetti.

Çarşı esnafı ise, uzun zamandır belediyenin iş yerlerinde kiracı olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini, ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kiranın bir bölümünü ödeyemediklerini ifade ettiler.

Belediyeden kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini dile getiren esnaf; “Bize 6 ay içinde 3 ayrı yazı gönderdiler. Durumumuz iyi değil. Bunun ardından belediye kira sözleşmesini feshetti. Bugün 60 iş yeri 2500 kişiye ekmek veriyor. Cuma günü boşaltmamızı istiyorlar. 15 yıldan bu yana kirasını ödeyen insanlar var” dedi. İktidar partisi yetkilileri ve Başkan Poyraz ile daha sonra görüşerek durumlarını anlatıp yardım isteyen esnafların bu çare arama eylemine bazı oda başkanları da destek verdi. Polis ekipleri ise olası tatsız bir olaya karşı da önlem aldı. (www.kanal46.com)