Camilerde ısınma giderlerinin karşılanmaması imam ile cemaatti karşı karşıya getirdi. Sendika Başkanı Karakurt; “Camilere ödenek verilsin, din görevlisi dilencilikten kurtulsun” dedi.   


Özelleştirme adı altında uygulamaya konulan ve yetkililerce camilerin ısınmasında kullanılan elektrik fatura giderlerinin, cami cemaati tarafından karşılansın sözlerine Diva- Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığından büyük tepki geldi.


Kahramanmaraş’ta ki camilerin ısınma giderlerinin özelleştirilme kapsamında ödenmemesin ardından yetkililerinde ısınma ve soğutma giderlerindeki elektrik faturalarını cemaatten alın, demesi imamla cemaati karşı karşıya getirdi.


Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Diva- Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdulbaki Karakurt, son uygulama ile üç aydır camilerin ısınma giderlerinin karşılanmadığı için cemaatin soğuk altında ibadet ettiğini belirtti. Yetkililerden konu hakkında çözüm istediklerinde ise tatminkar cevaplar alamadıklarının altını çizen Karakurt;


“Yetkililer bizlere cevap olarak camiye gelen cemaate söyleyin kalın giyinip gelsinler diyorlar. Üstüne üstelik ısınma giderlerini de cami cemaatinden karşılayın diyorlar. Zaten parasız bir namaz kılınmıyor, camilerin bütün masraflarını her hafta cemaatten toplanan bağışlar ile gideriyoruz.Birde ısınma giderini cemaate yüklersek namaza gelmeyin, namaz parayla dememiz lazım. Biz diğer kurumlara yapılan ödenekler olduğu gibi camilere de ödenek verilmesini istiyoruz din görevlilerini dilencilik konumundan kurtarmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. 


CEMAATE SÖYLEYİN KALIN GİYİNİP GELSİNLER!


Diva- Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdulbaki Karakurt, konu hakkında yetkililerden çözüm istediklerinde aldıkları cevabın tatmin edici tarzdan olmadığını söylerken, şu ifadelere yer verdi;


“Yetkililere durumu ilettiğimizde aldığımız cevap ise camiye gelen cemaate söyleyin kalın giyinip gelsinler diyorlar, bu tatmin edici bir cevap değildir. Elektrik faturasını da cemaatten toplayın diyorlar. Cemaat zaten inanan ve Müslüman kişiler gerektiği kadar camilerin eksiklerini her hafta her Cuma namazında yardımlar yaparak tamamlıyorlar, parasız bir namaz kılınmıyor zaten. Birde cemaate bunu yüklersek namaza gelmeyin namaz parayla demeye geliyor.”


DİN GÖREVLİLERİNİ DİLENCİLİK KONUMUNDAN KURTARIN!


Diğer devlet kurumlarında olduğu gibi camilere de ödenek verilmesi gerektiğinin altını çizen Karakurt; “Biz diğer kurumlara verilen ödeneklerin camilere de verilmesini istiyoruz. Artık din görevlilerini dilencilik konumundan kurtarmalarını bekliyoruz.” dedi. 


MÜSLÜMAN’A YAPILAN BU ZULMÜN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ!


Karakurt; “Her hafta camilerde para toplanmasına biz karşıyız. Kahramanmaraş Müftülüğüne müracaat ettiğimizde efendim özelleşti diyorlar, özelleşirken camiler düşünülme dimi? Müslümanlara yapılan bu zulmün kaldırılmasını istiyoruz. Cemaatle imamı karşı karşıya getirdiler şuanda.” dedi.



24 yıllık görev hayatında böyle bir durumla ilk defa karşılaştığının altını çizen Karakurt, “Camilere gelen cemaat kış aylarında üşürken önümüzde ki yaz günlerinde de sıcaktan yanacak eğer diğer kurumlara devlet tarafından bir ödenek veriliyorsa camiye gelen Müslüman’ın ibadetini yapabilmesi için de camilere bu konuda ödenek verilsin. Müslüman’ın camide doğru düzgün ibadetini yapmasının engellenmesini istemiyoruz. “


ENAYİLİK YAPTIRIYORLAR!


Son günlerde Türkiye gündeminde vatandaşın kafasını meşgul eden ve çözümü için birçok vatandaşın resmi yollarla hakkını aramaya başladığı elektrik faturalarındaki tüketiciye yansıtılan Kaçak Kullanım Bedeli (KKB)’ye de değinen Karakurt şunları söyledi:


“Dürüst vatandaşa elektrik kaçakçılığı yapanların payını ödetmek kesinlikle enayiliktir. Dürüst olmayandan tahsil edemeyeceksin dürüst olandan da kat kat para tahsil edeceksin bu resmen insanları üç kağıtçılığa ve dürüst olmamaya yitiyor. Elektrik ödemelerinin kesilmesi ile camiye sabahın seherinde kışta kıyamette namaz kılmak için gelen Müslümanlara bir zulümdür. Biz her ortamda cemaatle namaz kılmanın sevabını kürsülerde anlatıyoruz ama cemaate biz bu durumun açıklamasını nasıl yapacağız? Bir nevi bu durum camilerde cemaatle namaz kılınmasın herkes evinde kısın denir gibi bir şey, bu bizim mantığımıza sığmayan bir olaydır. Cami görevlileri soğuk olduğu zaman ısıtıcı yakmak zorunda, camiye gelen cemaati ya da küçücük çocukların üşümemesi için mutlaka camiyi ısıtması gerekiyor. Bu durumda imam nasıl caminin ısınmasını sağlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her camide akşamları kur-an kursu verilmesi uygulaması başlatıldı ve her camilerimizde de bu kurslarımız veriliyor. Bu durumda bu uygulamaya nasıl uyacağız?”