Gaziantep'te ev ve işyerlerinde kasa hırsızlığı ve büyük miktarda elektronik eşya çaldıkları belirlenen çeteye yönelik operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ev ve İşyeri Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de çok sayıda ev ve iş yerinden hırsızlık yapan şebekeyi 4 ay takibe aldı. 'Kartopu' adı verilen operasyonla 20 ayrı noktaya eşzamanlı baskın düzenlendi. 120 polisin katıldığı operasyonda, çetenin elebaşı olduğu öne sürülen A. D. ile S.B, A.Ö, M.D, F.C, M.G, C.U, İ.H.K, S.B, S.K, A.U, M.D, Y.K, M.D, T.T, S.Y, ve M.T. gözaltına alındı. Zanlılardan M.G.'nin uzun yıllar kasacılık sektöründe çalıştığı belirtildi. Zanlıların, kasaları, tel, özel yapım çatal, levye ve matkap kullandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, bir adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı av tüfeği, hırsızlıkta kullanıldığı belirlenen 3 adet otomobil ile yaklaşık 300 bin TL değerinde çalıntı elektronik malzeme ele geçirildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan 17 kişi 'Çıkar amaçlı çete kurmak, nitelikli hırsızlık yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. (CİHAN - haberler)