Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce, Camilerin Selçuklu ve Osmanlı mimarisi yanında, Cumhuriyet dönemine has özel bir mimari stilin ortaya konulması gerektiğini ve buna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bir süre önce Kahramanmaraş Müftülüğü görevine başlayan Bekir Gülce, geçen günlerde yerel basın ile bir tanışma toplantısı düzenledi. İl Müftülüğü’nün yapmakta olduğu faaliyetler hakkında bilgiler veren Gülce, Cumhuriyet dönemi cami mimarisinin önemli olduğunu belirterek “Nasıl Suçluklu ve Osmanlı mimarisinde camilerimiz varsa, birde cumhuriyet dönemine ait mimarlarımızın, mühendislerimizin gayret göstererek, bir model cami mimarisi ortaya koymaları gerekir. Çünkü modern teknikten yararlanmamız gerekiyor” dedi.

Kahramanmaraş’taki camilerde temizlik konusunu yeterli düzeyde bulmadığını da ifade eden Gülce, bu konunun üzerinde ciddi olarak duracaklarını ve camilerin çok nezih mekânlar olduğunu vurgulamaya çalışacaklarını kaydetti.

Basın ile Diyanet’in müşterek özelliği bulunduğuna da dikkat çeken Gülce “O da doğru haberdir “ dedi. Gülce, bu konuda şu görüşlere yer verdi:

“Biz; ilahi vahiy Kur’an’ın mesajını insanlara olduğu gibi anlatmakla sorumluyuz. Demek ki Hakk'tan aldığımızı halka sunma bir gibi sorumluluğumuz var. Peygamber efendimiz dini tebliğ ederken, sadece tebliğ görevini üstlenmiş, onun dışında kendiliğinden bir şeyi dine ilave etmemiştir.”

Bugün insanlığın İslama, Kur’an’a ve islamın doğru mesajına çok ama çok ihtiyacı bulunduğunu belirten Müftü Gülce, sözlerini şöyle sürdürdü:

BASINA HATIRLATMADA BULUNDU: KUR'ANA GÖRE DOĞRU HABERCİLİK BİR İLKEDİR

“İşte biz bu hassasiyeti göstermek durumundayız. Basının da bizimle ortak olan yönü şudur; Gazeteciler de bir habercilik yapıyor. Bu güzel hizmeti yaparken doğru haberciliğin bir ilke olduğunu Kur’an bize açık ve net olarak belirtiyor. Onun için sizinle bizim ortak yönümüz doğru haber konusudur. İşte biz bugün Diyanet teşkilatı olarak insanları sevgiye, barışa, hoş görüye, kardeşliğe davet eden ve bu güzel ilkelerin insanlığın ortak paydası olarak gündeme taşıyan bir kuruluşuz. Bu üstlendiğimiz görevin biri camilerimiz diğeri ise Kur’an kurslarımızıdır” dedi.

İl Müftüsü Bekir Gülce, halen devam eden çalışmalar hakkında özet bilgiler vererek, yeni çalışmaları ise, önümüzdeki haftalarda basın ile paylaşacağını sözlerine ekledi. (www.kanal46.tv)