Karayolları Genel Müdürlüğü, 1 Temmuz itibaren Ankara-İstanbul arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem kaldırılacağına dikkat çekerek, tüm geçişler Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacağını bildirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü ayrıca, OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden 1 Temmuz’dan itibaren kamyon, TIR gibi ağır vasıtaların da yararlanacağını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz itibaren Ankara-İstanbul arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem kaldırılarak, tüm geçişler Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak. Bugün itibariyle toplam 7 milyon 100 bin OGS ve KGS abonesi mevcut olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde sürücülerin zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki dur-kalk’lara son vererek araçlardan çevreye salınan egzoz gazı ve hava kirliliğini azaltmak amacıyla OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden 1 Temmuz tarihinden itibaren kamyon, TIR gibi ağır vasıtaların da yararlanması sağlanacak. OGS abone işlemleri için Ziraat Bankası, İşbankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası şubelerinde ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü’ndeki işletme binalarında. KGS hizmetleri için ise bunlara ilave olarak Halkbankası ve Bank Asya tarafından hizmet verilmektedir."

-OTOYOLDAN ÖDEME YAPMADAN GEÇENLERE 10 KAT CEZA-

OGS ve KGS abonesi olmayan otoyol kullanıcıların gişelerde yaşanması muhtemel sıkışıklıkta mağdur olmaması için ilgili bankalara müracaat ederek OGS veya KGS abonesi olmasının önem arz ettiği vurgulanan açıklamada, OGS veya KGS abonesi olmadan otoyolu kullanan sürücülerin kullandıkları otoyolun en uzak mesafe ücreti ödemek zorunda kalacağı kaydedildi. Ayrıca otoyoldan ödeme yapmadan geçiş yapanlar için bu ücretin 10 katı kadar ceza uygulaması yapılacağı uyarısında bulunulan açıklamada, "Ödemesiz geçiş yapılan tarihten itibaren 10 gün içinde OGS veya KGS abonesi olmaları halinde herhangi bir cezai işlem yapılmayacaktır. Karayollarında yapılan TCK-KGS kart satış ve dolum işlemleri İstanbul-Çamlıca, Ankara-Akıncılar istasyonları ile trafiği yoğun bağlantı yollarındaki gişe alanlarında gerçekleştirilecek. Nakit KGS’li kartlarda nakdin bitmesi nedeniyle sürücünün mağdur olmaması için kredi kartıyla irtibatlı KGS kartının kullanılmasında yarar görülmektedir" denildi. (MİLLİYET)