Kahramanmaraş'ta sobadan sıza gazdan zehirlenen 11 kişi hastaneye kaldırıldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 9'u çocuk 11 kişi tedavi altına alındı.


Alınan bilgiye göre Duraklı Mahallesi'nde oturan Birgül Tilki, 2 yaşına giren kızı Emine için akrabalarının katılımıyla doğum günü partisi düzenledi. 


Doğum gününe katılan Hatice Taş, eğlence esnasında çocukların rahatsızlandığını fark ederek, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan Havva ve Muhammet Sarıtürk, Sedef, Serkan, Kadime Nur Taş, Aslı ve Habibe Burtaçkıray ile Birgül, Emine, İhsan ve Esme Tilki'nin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi. 


Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarıyla birlikte doğum günü partisi için akrabalarına ziyarete geldiğini anımsattı. Bir süre sonra çocukların rahatsızlandığını aktaran Taş, "Özellikle doğum gününü kutladığımız Emine bebek fenalaştı. Diğer çocukların da mide bulantısı şikayeti olunca sağlık ekiplerini aradık" dedi.


Bu arada anne Birgül ile 2 yaşına giren kızı Emine Tilki'nin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu ve tedavilerinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğü öğrenildi. 


 


 


(AA)