Bunaltıcı sıcaklarda çalışanlar bir yandan olumsuz hava koşulları diğer yandan bulundukları ortamın getirdiği zorlukla mücadele ediyor


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Yüksek sıcaklık karşısında .çalışan döküm işçileri, evlerine ekmek götürebilmenin mücadelesinin veriyor. 


Bunaltıcı sıcaklarda çalışmak zorunda olanlar bir yandan olumsuz hava koşulları diğer yandan bulundukları ortamın getirdiği zorlukla mücadele ediyor. O meslek grubunda olanların başında döküm atölyesinde çalışan işçiler geliyor.


Yeni Sanayi Sitesi'ndeki atölyelerde çalışan işçiler, sıcaklığa rağmen oruçlarını tutmayı ihmal etmiyor. Gün içerisinde sık sık mola vermek zorunda kalan işçiler, üzerilerine döktükleri suyla serinlemeye çalışıyor. 


İşçilerden Hasan Has, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında böyle sıcak ortamda çalışmanın çok zor olduğunu söyledi. Uzun yıllardır döküm işiyle uğraştığını anlatan Has, "Hurdalar yaklaşık bin derece sıcaklıkta eriyor. Doğal olarak bu ısı bizi çok etkiliyor. Buna mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları da eklenince gerçekten çok zorlanıyoruz. Olumsuz koşullara rağmen orucumuzu tutmayı ihmal etmiyoruz" diye konuştu. 


Galip Baz ise çalışma koşullarının çok zor olduğunu dile getirdi.


Yaşadıkları sıkıntıya rağmen eve ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Baz, "Ramazan ayınının böyle sıcak olması bizleri daha da zorluyor. Neticede oruçlu olarak çalışmak zor ama bir ay sabredeceğiz. 17-18 saat oruç tutuyoruz ancak Allah kuvvet veriyor" ifadelerini kullandı. 


(AA)