Elbistan-Göksun Karayolu’nun Ekinözü yol ayrımından başlayarak, Elbistan-Nurhak Karayolu çöplük mevkisine kadar olan yaklaşık 16 kilometrelik alandaki duble yol çalışmaları, tüm hızıyla sürüyor.


Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Elbistan şehir geçişi için yapılan ihalenin ardından, ihaleyi alan İstanbul firması Dörtyol İnşaat, Nurhak yolundaki çalışmalarını büyük oranda tamamladı.


Dörtyol İnşaat A.Ş. Şantiye Şefi Hulusi Çelik, Eylül ayı sonuna kadar Nurhak yolundaki çalışmaları tamamlayacaklarını belirterek, 15 Eylül’den itibaren de Karaelbistan ile Ekinözü kavşağı arasındaki bölümde çalışmalara başlayacaklarını söyledi.


Elbistan’da yaptıkları yol çalışmalarının, Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü tarafından denetlendiğini ve en ince detaylara kadar kontrol edildiğini belirten Çelik, yolda en küçük bir engebe olmaması için 300 bin Euro değerinde yeni bir asfalt serim makinesi aldıklarını kaydetti.


Çelik, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


“Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü, Elbistan’da yapılan çalışmayı çok sıkı bir şekilde denetliyor. Bizde, yolda en küçük bir engebe kalmaması için 300 bin Euro’ya yeni bir asfalt serim makinesi aldık ve Elbistan’da yolu bu makine ile seriyoruz. Bu iş makinesi12 metregenişliğindeki yolu tek bir seferde dökebiliyor ve tamamen dijital olarak çalışıyor. Bu makineyi biz sıcak karışım asfalt dökmek için getirdik. Yol yapımı tamamlanan alanlardan ise Karayolları Kontrol Mühendisleri örnekler alarak, yapılan yolun standartlara uygunluğunu denetliyorlar. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü denetim konusunda çok titiz davranıyor.”


Yol yapım çalışmalarında 100 kişinin görev aldığını ifade eden Çelik, teknik personelin haricindeki işçi ve şoförlerin ise tamamen Elbistan’dan istihdam edildiğini söyledi. Çelik, “Firmamızın Elbistan’da yaptığı yol çalışmaları nedeniyle 100 personel görev yapıyor. Bizim kendi teknik personelimizin haricindeki tüm işçilerimizi ise Elbistan’dan aldık. Şuanda 50 Elbistanlı firmamızda çalışıyor. 15 Eylül’den itibaren Karaelbistan ile Ekinözü yol ayrımı arasındaki yolda çalışmalara başlayacağız. Elbistan şehir geçişini ise önümüzdeki yıl tamamlayacağız” diye konuştu. MUHAMMET ÖZER (İHA)