Yıldırım: "(17 Aralık operasyonu) Bu saldırı zannetmeyin sadece hükümete, Başbakana veya devlete, bu saldırı İslam coğrafyasınadır"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Sırf Müslüman oldukları için Müslümanları diri diri timsaha atıyorlar. Hamile kadınların karınlarını yarıp, hem kadınları öldürüyorlar hem de çocukları öldürüyorlar" dedi.


Yıldırım, İHH Kahramanmaraş Şubesince Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İnsani Diplomasi" konulu konferansta, yaptığı konuşmada, şu anda dünyada sadece Müslümanların öldürüldüğünü söyledi.


Dünyadaki Hristiyan, Yahudi ve Budistlerin Müslüman katlettiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:


"Sırf Müslüman oldukları için Müslümanları diri diri timsaha atıyorlar. Hamile kadınların karınlarını yarıp, hem kadınları öldürüyorlar hem de çocukları öldürüyorlar. Suriye'de ve Irak'ta işbirlikçiler, Müslüman öldürüyorlar. Dünyada hiç Hristiyanla Hristiyanın savaşı var mı? Dünyada Hristiyanla Yahudinin savaşı var mı? Dünyada hiç Budistlerle Yahudi veya Hristiyanın savaşı var mı? Ama bakın Hristiyanlar, Yahudiler ve Budistler, Doğu Türkistan'da ve Arakan'da hepsi Müslüman öldürüyorlar. Şu anda dünyada sadece Müslüman öldürülüyor."


Yıldırım, dünyada Yahudi, Hristiyan ve Budistlerin hepsinin birleşip Müslümanları öldürdüğünü kaydetti.


Dünyadaki Müslüman katliamlarına karşı ne yapılması gerektiğini anlatan Yıldırım, Müslümanların artık ayrı gayrı olmadan birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.


Dünyada Müslümanların kalesi olarak Türkiye'nin göründüğünü dile getiren Yıldırım, "Türkiye'ye bütün İslam dünyasından katliama uğrayanlar gelebiliyor. Toplantı yapabiliyorlar, toplantı yaparak seslerini çıkartabiliyorlar. Bakın Somali'de yaşananlardan sonra bütün gücümüzle Somali'ye gidebildik. Aynı şekilde diğer bölgelere gidebildik" dedi.


Türkiye'de darbe girişimi yapıldığı için yüzde 25 Müslümanın katledildiği Orta Afrika'ya gidilemediğini ileri süren Yıldırım, İslam dünyasının tek kalesi kalan Türkiye'nin de darbe girişimleriyle düşürülmek ve yıkılmak istendiğini ifade etti.


Müslümanların son kalesi Türkiye'yi yıkmak için (17 Aralık operasyonu) son saldırının yapıldığını savunan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bu saldırı zannetmeyin sadece hükümete, Başbakana veya devlete, bu saldırı İslam coğrafyasınadır. Türkiye'den giden yardım kuruluşları bütün topraklara gidip Müslümanlar arasında diyaloğu sağlıyor. İletişimi kuruyor ve onlara bilinç aşılıyordu. Siz İslam birliğini kurabilirsiniz. Bir ve beraber olabilirsiniz diyor. İşte bunun için Türkiye'ye bu saldırıyı yaptılar. Kim yaptı bu saldırıyı? Bu saldırıyı yapan Amerika'daki neoconlar ve İsrail'dir. Bakın İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, birkaç zaman önce kalktı ve dedi ki 'İHH bizim için büyük bir tehdittir.' İşte bunları çok iyi görmek gerekiyor.” 


Konferansa, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek ve vatandaşlar katıldı.


(AA)