Dün akşam Ekmekçi Mahallesi’nde iki katlı ahşap evde yangın çıktı. Çıkan yangında ev tamamen yandı.


Saat 21.40'ta İtfaiye Müdürlüğüne gelen yangın ihbarı üzerine Sütçü İmam ve Şekerdere Grupları 21.43'te yangın mahalline gelerek müdahale ettiler. Ancak, yanan evin dar bir sokakta bulunması sebebiyle itfaiye ekipleri çalışması zor şartlar altında gerçekleşti.


Yanan evin ahşap olması ve sokaktaki tüm evlerin birbirine bitişik, ahşap ve bir kısmının da kerpiç topraktan olması sonucunda yangın komşu üç eve de sıçradı.


Bahse konu yerin sit alanı olması ve yangının çevreye yayılma riskinin yüksek olması sebebiyle, çevredeki evlerde ikamet eden vatandaşlar tahliye edildi.


 Binevler ve Merkez grubundan destek ekipler çağrıldı. Belediye İtfaiye ekipleri yoğun gayretleri sonucunda yangın çevreye yayılmadan, bir saat içinde kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Ancak soğutma çalışmaları saat 01.00'e kadar sürdü. Yangının tekrar nüksetme riskine karşılık sabah 07.00'ye kadar bir itfaiye ekibi olay yerinden ayrılmadı.


Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı ancak yanan ev ahşap olduğundan kullanılamaz hale geldi. Bitişikteki üç evde ise kısmi hasar meydana geldi.


İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yangının elektrik tesisatında meydana gelen bir arızadan kaynaklandığı belirtildi.