Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri'nde olta ile balık tutan amatör balıkçılar, yasak olmasına rağmen ''tırıvırı'' ile balık tutmaya çalışanlara tepki gösterdi.


Amatör olta balıkçısı Mehmet Çıngı, yaptığı açıklamada, ''tırıvırı'' ile balık tutmanın yasak olmasına rağmen nehirde bazı kişilerin bu yasağa uymadığını dile getirdi.


Ceyhan Nehri'nde uzun yıllara balık avladığını anlatan Çıngı, ''Avlanmada kullanılan 'tırıvırı' gibi malzemeler çok tehlikelidir. Çünkü 'tırıvırı'nın ipi koptuğunda suyun içerisinde kalır ve balıklar bu ağa takılırlar. Balık avlamak isteyen vatandaşlarda bu konuda duyarlı davransınlar'' dedi.


Elbistan Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, Ceyhan Nehri'nde ''tırıvırı'' ile balık avlamanın yasak olduğu, yasağa uymayanlara ise para cezası uygulanacağı belirtildi.


AKBAYIR'A GENÇLİK MERKEZİ


Öte yandan; Elbistan ilçesine bağlı Akbayır Belediyesi'nce yaptırılan Gençlik Merkezi tamamlandı.


Akbayır Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, yaptığı açıklamada, Gençlik Merkezi'nin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında hazırlandığını belirtti.


    Çalışmaların tamamlandığını ve binanın hizmete açıldığını anımsatan Öztunç, ''Gençlik Merkezi çok amaçlı olarak halkımıza hizmet verecek. Merkezde öğrencilere kurs hizmeti verilmesinin yanı sıra düğün salonu, çok amaçlı toplantı salonu ve oyun bölümleri de bulunmaktadır. Ayrıca 28 öğrencimize burada ücretsiz SBS kursu veriliyor. Öğrencilerin eğitim ve iaşe giderleri belediye tarafından karşılanıyor'' diye konuştu.


Elbistan'da voleybol turnuvası


Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası genç erkekler voleybol turnuvası sona erdi.


Elbistan Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada, Mükrimin Halil Lisesi birinci, Sağlık Meslek Lisesi ikinci, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi de üçüncü oldu.


Dereceye giren takımların ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Mehmet Ali Çiftçioğlu verdi. AA