Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Esin, Elbistan’daki su abonelerinin sayaçlarının geç okunmasından dolayı herhangi bir mağduriyet yaşanmayacağını söyledi.


Elbistan’daki aboneler, kullandıkları suyun faturasını kademeli tarife üzerinden ödüyor. Su tarifesi konutlarda 0-10 metreküp için birinci kademe, 11-20 mektreküp ikinci kademe ve 20 metreküp üzeri de üçüncü kademe olarak uygulanıyor. Ancak 30 Mart yerel seçimlerinden sonra içme suyu tahsilatı ve faturalandırması gibi işlerin Büyükşehir Belediye bünyesinde kurulan Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (KASKİ) devredilmesi, ilçedeki abone-sayaç okuma işlemlerinin durmasına neden oldu.


Birikmiş sarfiyat aylara bölünecek


Yaklaşık 4 aydır su sayaçları okunmayan Elbistan’daki su aboneleri de kademeli sisteme göre daha fazla fatura ödeme endişesine kapıldı. Aboneleri rahatlatan açıklama ise KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Esin’den geldi. Esin, bu süre zarfında kullanılan suyun ay ay bölüneceğini ve vatandaşların mağdur edilmeyeceğini vurguladı.


Esin, “Vatandaşımıza KASKİ’den kaynaklı 1 lira dahi ek külfet gelmeyecek. Elbistan’da kademeli sistem var. Bu sistemde de hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için gerekli tedbirleri alacağız. Faturaların ay ay bölünmesini sağlayacağız. Ne kadar gecikmeli okunursa okunsun fatura gecikme süresine göre bölünecek. Vatandaşımıza KASKİ’den kaynaklı 1 lira dahi ek maliyet gelmeyecek. Faizi, şunu bunu olmayacak. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Vatandaşımız normal zamanda su faturasını ne kadar ödüyorsa, şimdi de aynısını ödeyecek” şeklinde konuştu.(İHA)