Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Hasanalili Köyü'nde bahçeden su geçirme meselesi yüzünden çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı ve silahlı kavgada biri ağır 16 kişi yaralandı.

İddiaya göre Elbistan'a bağlı Hasanalili köyünde bahçeden su geçirme meselesi yüzünden Hasanaalili Köyü Muhtarı Şaban Ö., (48) ve Mustafa A. (45) arasında husumet başladı. Husumet nedeniyle bir gün önce aralarında tartışma çıktığı belirtilen aileler arasında kavga çıktı. Kavga sonucu adliyelik olan iki aile üyeleri arasında Malatya Caddesi üzerindeki Temurlar Pasajı ve Köylüm Garajı'ndaki bir çay ocağında yeniden kavga çıktı. Taş, sopa, bıçak ve silahlarında kullanıldığı kavgada 16 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kavgayı ayırmaya çalışan Elbistan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, zor anlar yaşadı.

Yaralılar, ambulans ve özel otomobillerle Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, başından aldığı darbeyle ağır yaralanan 80 yaşındaki Mehmet Öztoprak ilk müdahalenin ardından Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

Polis, taraflar arasında yaşanması muhtemel yeni olaylara karşı Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde ve etrafında güvenlik önlemleri aldı.

Olayda yaralananların ve Elbistan Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıların isimleri şöyle:

"Serhat A., Barış A., İmam A., Hüseyin A., Mustafa A., Musa A., Ali A., İbrahim A., Enver Ö., Sezgin Ö., Halil Ö., Ahmet Ö., Şaban Ö., Mulla Ö. ve İbrahim Ö."

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (ajanslar)