Meclis "Marko Paşa" olmaya devam ediyor. Meclis, her dönem olduğu gibi yine vatandaşın umut kapısı oldu. Meclis, vatandaşların her türlü dertleri için başvurduğu Dilekçe Komisyonu'na bu kez yine yüzlerce başvuru yapıldı. Başvurular arasında ihbar, şikayet ve çeşitli yasa önerileri yapanlar öne çıktı. İş isteyenler ve para isteyenler de var.

Komisyona gelen istek ve şikayetlerden bazıları şöyle:

TAKSİM KATLİAMI SORUMLULARI YARGILANSIN

İstanbul'dan Ümit Efe ve 6 bin 900 kişi Taksim'deki 1 Mayıs yasağına son verilmesini, 1977 "Taksim katliamı"nın sorumlularının yargılanmasını ve 1 Mayıs'ın tatil edilmesini istiyor.

İzmir Güzelbahçe'den Meşküre Nizami Sultan isimli bir vatandaş da mahallelerinde ciddi rahatsızlığa sebep olan çalgılı gazino hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılarak mağduriyetlerine son verilmesi talebinde bulunuyor.

İzmir'den Ahmet Şahin ise kızına tecavüz edildiğini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

YARDIM EDİN

Aydın'dan Ercan Bingöl ise, cezaevinde bulunduğunu belirterek zor durumda olan eşi ve çocuklarına yardım yapılması talebinde bulunuyor.

İstanbul Fatih'ten Yaşar Deniz, resmi nikahlı eşine zorla fuhuş yaptırıldığından şikayet etti.

Reşat Arslan, Isparta'da imamlık yaparken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, "itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çerçevesinde bilinir olduğu" şeklindeki "ortak nitelik" şartını kaybettiği için işinden olmuş ve geçimini sağlayamadığı için yardım istiyor.

AYIRIMCILIK YAPILIYOR

Eskişehir'den Ali İhsan Demirtaş Ağrı'lı olduğunu ve kendisine yönelik ayrımcılık yapıldığını ve ilçeyi terk etmesinin istendiğini belirterek, kendisine iş verilmesini istiyor.

Antalya'dan Adem Deveci, okul bahçesinden silah zoruyla kaçırılan kızından iki aydır haber alınamadığından bahisle kaçırma eylemini gerçekleştirenlerin bir an önce bulunmasını istiyor.

Iğdır Suveren köyünden Hamit Yatman, su yüzünden çıkan kavgada bir kişinin vurulduğunu, gece 7 evin ateşe verilerek yakıldığını ve insanların sokakta kaldığını belirterek, yardım edilmesini, Afyonkarahisar'dan Hüsnü Arıcan da, kaçırılan kızının bulunmasını istiyor.

KUŞLAR AÇ KALIYOR

Edirne'den Şinasi Tekinel, sokak kuşlarına yem verdiğini, ancak asılsız iddialarla kuşlara yem vermesinin yasaklandığını belirtiyor ve kuşların aç bırakılıp mağdur edildiklerinden şikayet ediyor.

Ankara'dan Osman Önen bir kaçak elektrik ihbarı yapmış ancak bunun için kendisine ihbar tazminatı ödenmememiş. Önen, kendisine ihbar tazminatı ödenmemesinden yakınıyor.

Manisa'dan Çetin Büyüktepe Salihli'de esrar ve uyuşturucu imal edildiğini ayrıca yetiştirme yurtlarındaki kızların kötü yollara sürüklendiğini iddia ediyor ancak yapılan araştırmada bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıkıyor.

Tekirdağ'dan Metin Özdamgacı, araba sürerken cep telefonu kullanımı ile sigara içilmesinin yasaklanmasını istiyor.

AF İSTİYOR-

Kahramanmaraş Elbistan E Tipi Cezaevi'nden Mustafa Ekici'de komisyona bir dilekçe göndermiş. Ekinci, altmışaltı yaşında cinayetten hapse girdiğini belirterek, ilk defa hapse girenlere af verilmesini istiyor. Komisyon Ekinci'ye yanıt olarak, af çıkarılması yasa gerektiği ve bunun için de yetkilerinin olmadığını bildirdi.

Komisyon yetkisi kısıtlı olduğu için olayları sadece ilgili kurum ve bakanlıklara iletti ve gelen yanıtları da başvuranlara gönderdi. (ANKA)