Kur’an kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde, Elbistan Hocazade Kur’an Kursu’na 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an kursu (Sübyan Okulu) açıldı.


Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen ’Kur’an Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi’ kapsamında, Elbistan’da ilk kez çocuklar için açılan sınıflarda, 4-6 yaş grubundaki çocuklara oyun ve şarkılarla temel dini bilgiler öğretiliyor.
Kümbet Mahallesi Hocazade Kur’an Kursu’nun birinci katı, 4-6 yaş grubundaki çocuklar için özel olarak dizayn edildi. Açılan 2 sınıfta ise 50’ye yakın çocuğa eğitim veriliyor. Halk arasında ’sübyan okulu’ olarak adlandırılan Kur’an kursunun açılışı, törenle gerçekleştirildi.
Törene Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Küçük, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve eğitim gören çocukların aileleri katıldı.
Kurdele kesimi öncesinde açıklamalarda bulunan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin önemine işaret etti. Çocuk yaşta edinilen bilgileri taşa kazınan yazıya benzeten Müftü Demirel, “Yüce dinimizde okumak çok önemlidir. Daha da önemlisi Kur’an-ı Kerim okumaktır. Kur’an-ı Kerim, hem dini, hem beşeri bilgi, hukuk, medeni bilimlerin temelindedir. Bu açıdan Kur’an-ı Kerim okumak ve öğrenmek son derece önemlidir. Küçük yaşta Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve okumak daha da önemlidir. Çocuklarımızın ve evlatlarımızın zihinleri, Kur’an-ı Kerim ve faydalı bilgi ile dolmazsa, zararlı bir takım bilgilerle dolabilir. Bu zararlı bilgileri sonraki dönemlerde evlatlarımızın zihninden atmak daha da zordur. Hem de çocukluk döneminde ilim öğrenmek ve Kur’an öğrenmek daha kalıcı olmaktadır. Çocuklukta ilim öğrenmek taşa kazınan yazı gibidir” dedi.
Açılışı yapılan kursun Elbistan’da bir ilk olduğunu belirten Müftü Demirel, “Daha önce mevzuat açısından sübyan mektebi açmak gibi bir şansımız yoktu. Bu uygulama Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen sene başlatıldı. Biz de Kur’an kursumuzun ilk katını 2 sınıf olarak çocuklarımıza açtık. Şimdi kursumuzun maddi ve manevi herhangi bir ihtiyacı yoktur. Bütün ihtiyaçları hayırsever Elbistanlı kardeşlerimiz tarafından karşılandı. Burada emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Müftü Demirel’in konuşmasının ardından kursun açılışı, kurdele kesilerek yapıldı.


(İHA)