Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçeye kazandırılacak Hacı Hasan (Kıral) Camii için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait olan arsanın Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesini sağlayacak tahsis işlemlerinin tamamlandığını söyledi.


Güneşli Mahallesi, Hamza Akbaş Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne ait olan 2 bin 332 metrekare büyüklüğe sahip arsanın tahsis işlemleri tamamlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, arsa üzerindeki tahsisin kaldırılmasında bir sakınca görmedi ve bölgenin cami arazisi olarak kullanılması sağlandı. Atıl durumdaki binalar da Elbistan Kaymakamlığı’nın talimatı ile yıkıldı.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, söz konusu arsadaki tahsisin cami yapılması için kaldırılması talebini Temmuz ayı ortasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na resmi olarak bildirildiğini ve cevabın kendilerine Ekim ayı sonunda olumlu olarak geldiğini kaydetti.
Kaymakam Akkoyun, “Elbistan’ımıza mevcut Kıral Camiinin yerine 4 minareli ve ilçemize sembol olacak bir cami yapılması için başlatılan girişimlerde önemli bir merhale daha aşıldı. Mülkiyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait olan, uzun yıllar da ilçemizde Tarım Müdürlüğü olarak hizmet veren ancak atıl durumda kalan binaların yer aldığı 50 ada 86 parseldeki 2 bin 332 metrekare büyüklüğündeki arsanın tahsis işlemleri tamamlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın arsa üzerindeki tahsisi kaldırıldı ve arsa Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi” dedi.
Hacı Hasan Camii isminde inşa edilecek bu cami için Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kurulduğunu hatırlatan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Şuanda ismi Hacı Hasan Camii olarak belirlenen camimiz için çalışmalar sürüyor. Derneğimiz rutin işlemleri yürütüyor. Bizler de Kaymakamlık olarak bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Söz konusu arsadaki metruk binayı da yıktık. İnşallah en kısa sürede camimizin inşaatı başlayacak. Böylelikle Elbistan’ımıza gerçekten güzel bir camii kazandırılmış olacak. Bu çalışmalarda büyük katkısı ve desteği bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Bey başta olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.(İHA)