Kahramanmaraş Elbistanlılar Derneği 4’ncü olağan üstü kongresi yapıldı. Elbistanlılar Dernek lokalinde gerçekleşen kongre de tek aday olan Hamit Dağ, Elbistanlılar Derneği başkanı seçildi.

Dernek eski Başkan Yaşar Okur, yaptığı konuşmada yeni yönetimi tebrik ederek; “Yeni yönetime elimizden geldiği kadar destek vereceğiz. Umarız daha da başarılı olurlar ve hedeflerine kısa zamanda ulaşırlar” dedi..

Elbistanlılar Derneği’nin yeni Başkanı Hamit Dağ ise yaptığı konuşmasında hedeflerini ve yapmayı amaçladıkları çalışmalarını kongre üyeleriyle paylaştı.

Dağ konuşmasında şunları kaydetti: “Uzun zamandır istediğimiz ve 2008 yılında gönüllü bir grup arkadaşımızın ciddi emekleriyle kurulan Elbistanlılar derneğinin bugün 4. olağan üstü kongresini gerçekleştiriyoruz. Bu güne kadar 3 yönetim kurulu görev yaptı. Şüphesiz ki hepsinin de ciddi katkıları olmuştur. İlk olarak derneğimizin fikir temelinde harcı bulunan bütün emektarlara teşekkür ediyorum. Amacımız gayemiz derneğimizin kuruluş amacıyla aynıdır. Yani Kahramanmaraş’ta yaşayan yaklaşık 30 bin yurttaşımızı bir çatı altında toplayarak onların ihtiyaç duydukları durumlarda yanlarında olmayı hedef edindik. Bizler toplumun farklı katmanlarında görev yapan sorumlu bireyleriz. Bu sorumluluğumuzu daha da arttıracak olan dernek yönetimine talip olduk. Ateşten bir gömlek giydiğimizi biliyoruz. Ama kararlı ve çalışkan bir ortam hazırlayarak hemşerilerimize hizmet etmek istiyoruz. Biz ilk olarak bütünleştirici ve birleştirici bir yönetim olacağız. Hedeflerimiz var. Bu hedeflerin en büyüğü ise kalıcı bir eser olarak dernek binamızı kazanmaktır. Bir ilki gerçekleştireceğiz bu ilk ise derneğin daha geniş kitleye ulaşması amacını güdüyor. Yani ciddi bir eksiklik olan gençlik ve kadın komisyonlarını kuracağız. Böylelikle mahallelerde de yapılanmış daha da geniş bir kitleye ulaşmış olacağız. Bir veri tabanı oluşturarak hemşerilerimizin düğün ve cenaze başta olmak üzere her türlü sorun ve ihtiyacına cevap verecek bir dernek yapısını oluşturmayı ilke edindik. Bunun için çaba gösterecek ve zaman mefhumu gözetmeden çalışacağız. Kahramanmaraş ile Elbistan ortak bir değerdir ve bizde bu bilinçle hareket ederek ayrışamadan ziyade daha da kenetleneceğiz. Bu düşüncelerle Kongremizin Kahramanmaraş ve Elbistan başta olmak üzere toplumumuza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Elbistanlılar Derneği’nin yeni yönetiminde şu isimler yer aldı:

Başkan Hamit Dağ, Başkan Yardımcısı Hamit Solak, Genel Sekreter Serdar Bursalı, Muhasip üye Mehmet Ak, yönetim kurulu üyeleri Recep Erdoğan, Mehmet Akbaş, Ali Sami Mezdeği olarak belirlendi.