Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, özel olarak tasarlanan emniyet kemeri simülatör aracı ile emniyet kemeri kullanımı konusunda halkı bilinçlendiriyor.

Atatürk Meydanı'na getirilen simülatör aracı vatandaşların ilgisini çekti. Emniyet kemerli ve kemersiz olarak simülatör aracına binen vatandaşlar aradaki farkı çok iyi gördüklerini ifade ettiler.

Trafik Şube Müdürü Hakan Bıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının emniyet kemeri kullanımını artırmak olduğunu söyledi. Halkın test ederek bu farkı çok iyi anladığını ifade eden Bıyık, "Emniyet kemeri kazalardaki can kayıplarını yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azaltır. Kaza anında yolcuların araç içerisinden dışarıya fırlamasını önler. Dolayısıyla emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Emniyet kemeri kullanımı konusunda yüzde 60'Lara ulaştıklarını kaydeden Bıyık, kısa sürede önemli bir seviyeye geldiklerini ve eğitim çalışmaları ile bunu yüzde 90'Lara çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.