Kahramanmaraş'ta iki kadın, eski elbise satın almak için girdiği evden ziynet eşyaları çaldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde, iki kadının eski elbise satın almak bahanesiyle girdikleri evinden 3 bin lira değerinde ziynet eşyası çalındığını iddia eden kişi, polise başvurdu.


Edinilen bilgiye göre, Kümbet Mahallesi'nde ikamet eden 80 yaşındaki Musa Dölen'in evine gelen iki kadın, eski elbise satın aldıklarını, kendisinin de varsa alabileceklerini belirterek içeri girdi.


Dölen ile bir süre sohbet eden iki kadından biri evin diğer odasına geçerek sandıkta bulduğu yaklaşık 3 bin lira değerindeki ziynet eşyasını, ev sahibine fark ettirmeden aldı. Daha sonra şüpheliler, evden ayrıldı. 


Musa Dölen, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin komşuya gittiği sırada balkonda yalnız otururken iki kadının eski elbise satın almak maksadıyla eve geldiğini belirtti.


Kadınlarla bir süre pazarlık yaptıktan sonra birinin diğer odaya girdiğini dile getiren Dölen, "Sandıkta bulunan değeri yaklaşık 3 bin lira olan ziynet eşyalarımızı alıp kayıplara karıştılar. Durumu fark ettiğimde eşime haber verdim. İyiliğimizi fırsat bildiler" dedi.


Polis ekipleri, ev sahibinin verdiği eşkal doğrultusunda 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.


(AA)