Gaziantep’te yaklaşık 4 ay önce iş bulma vaadiyle kandırdığı bir kadını köprü altında kafasını taşla ezerek öldüren zanlı, Kahramanmaraş’ta yakalanmıştı. Zanlının 2005 yılında Kolejtepe Mahallesi Hoşgör yetiştirme yurdu yanında maruz kaldığı bıçaklı saldırı sonucu ölen Bayram P.'nin de cinayet zanlısı olduğu belirlendi.  


3 Şubat 2012 tarihinde Gaziantep Mücahitler Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan köprünün altında başı taşla ezilerek öldürülen kadın cesedi üzerine harekete geçen polis, zanlının Kahramanmaraş’a geldiği yönünde duyumlar aldı. Cinayete kurban giden 29 yaşındaki Neslihan Polatbilek'in, katil zanlısı için geniş çaplı soruşturma başlatan Gaziantep polisi zanlının cinayetten bir gün önce Gaziantep Açık Cezaevi'nden firar eden A.Ç. (26) olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Bu duyum üzerine soruşturmanın seyrini Kahramanmaraş’a çeviren Gaziantep polisi, Kahramanmaraş emniyetinden yardım istedi.


POLİSLER 1 GÜNDE YAKALADI


Dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından kaydı bulunan ve Gaziantep Adliyesi'nde mahkum işçi statüsüyle çalıştığı öne sürülen A.Ç.'nin izini süren Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Bürosu Dedektifleri, araştırma yapmaya başladı. Kısa sürede zanlının izine rastlayan polis operasyon için düğmeye bastı. Zanlı A.Ç’yi Yörük Selim Mahallesi ara sokaklarında yakaladı. Kahramanmaraş Emniyeti'ne getirilen katil zanlısı A.Ç., buradaki işlemlerin ardından Yenişehir Devlet Hastanesi'nden alınan sağlık raporuyla birlikte Gaziantep Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.


MAKTÜLÜ KANDIRMIŞ


İddiaya göre, katil zanlısı A.Ç.'nin maktul Polatbilek'le adliye girişinde tanıştığı ve kendini Sosyal İşler Müdürlüğü'nde memur olarak tanıtarak iş bulma vaadi verdiği öne sürüldü. Zanlı hastaneye getirilişi esnasında gazetecilerin "Cinayeti neden işlediniz?" ve "Maktüle iş bulma vaadinde bulundunuz mu?" yönündeki soruları cevapsız bıraktı.


FAİLİ MEÇHUL CİNAYET 7 YIL SONRA ŞAPKAYLA ÇÖZÜLDÜ


27 Şubat 2005 yılında Kolejtepe Mahallesi Hoşgör yetiştirme yurdu yanında maruz kaldığı bıçaklı saldırı sonucu ölen Bayram P.'nin cinayet zanlıları, Cumhuriyet Savcılığının ısrarlı takibi sonucu ortaya çıkarıldı.


Olayla ilgili toplanan delillerle yola çıkan Cumhuriyet Savcısı, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde kurduğu özel ekiple şüphelileri tespit etmeye çalıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı olayla bağlantısı olabilecek Gaziantep başta olmak üzere Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvurdu. Soruşturma sırasında görgü tanıklarının maktulün şapkalı olduğunu belirtmesi üzerine, ifadesi alınan şahıslardan birinde bu tariflere uyan bir şapka olduğu tespit edildi.


Bununla yola çıkan Cumhuriyet Savcılığı, Peşman'ın şapkasını takan şahsın ifadesi doğrultusunda hareket ederek cinayet zanlılarının Adem Ç. ve Mehmet D. olduğunu tespit etti. Şüphelilerden Adem Ç.'nin Gaziantep'te bir süre önce Neslihan Polatbilek'in öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alındığı tespit edildi. Şüphelilerden Mehmet D.'nin ise bir süre önce işlediği bir suçtan dolayı Adıyaman Gölbaşı İlçesi E Tipi Cezaevinde olduğu öğrenildi. (KAYNAK: Haber: Mustafa Kılınç /Manşet gazetesi)