Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş eski milletvekili Ali Sezal, bazı gazete ve televizyonlarda haber olarak yer alan ‘Kafesinden kaçan aslan’ın kendisine ait olmadığını, soyadı benzerliğinden dolayı haberlerde isminin çıkmış olabileceğini bildirdi.

Kahramanmaraş ve bölgenin ilk özel hayvanat bahçesini kuran rahmetli Alaeddin Sezal’ın yerine kendi isminin karışması üzerine eski milletvekili Ali Sezal, aslan sahibi olarak basına yansıdı. “Bu da Nurdağı Aslanı’, “İşte kafesinden kaçan yavru aslan’ gibi başlıklarla çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan 22. Dönem milletvekili Ali Sezal; “Benim de akrabam olan petrolcü-işadamı rahmetli Alaeddin Sezal’ın kurmuş olduğu özel hayvanat bahçesine getirilmekte olan aslan yavrusunun bana ait olduğu şeklinde basında haberler çıktı. Ancak bu aslan benim değil. Sanırım soyadı benzerliğinden dolayı böyle çıktı. Ancak; kamuoyunun doğru bilgilenmesi amacı ile bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm” diye konuştu.

Söz konusu haberlerde; Belçika’dan getirilen ve Kahramanmaraş Özel Hayvanat Bahçesi’ne götürülürken kafesinden kaçan 7 aylık aslanın, Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’nde gece devriyesine çıkan jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanda bulunduğu belirtildi. Çevrede herhangi bir tuzak kurulması riskine karşı güvenlik önlemi alan askerler, araçlarını durdurarak aslanın yanına yaklaştı. Aslanı yakalayan askerler, Nurdağı İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürerek et ve su verdi. Yavru aslan daha sonra Gaziantep Çevre İl Müdürlüğü Yaban Hayvanlarını Koruma Şubesi görevlilerine ve ardından ise Kahramanmaraş Özel hayvanat bahçesi yetkililerine teslim edildi.

BÖLGENİN İLK ÖZEL HAYVANAT BAHÇESİ

Rahmetli petrolcü-işadamı Alaeddin Sezal, hobi olarak başlattığı hayvan besleme işini büyüterek kentin ve bölgenin ilk özel hayvanat bahçesini kurdu. Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerindeki petrol istasyonunun arka kısmındaki alan üzerine kurulan Sezalar Hayvanat Bahçesi’nde yaklaşık 100 türden bin civarında hayvan bulunuyor. Alaeddin Sezal’ın vefat ederek 11 Ağustos 2006’da toprağa verilmesinin ardından ise oğlu Kazım Sezal, işleri yürütüyor. Oğul Sezal da babasının kurduğu hayvanat bahçesi ile yakından ilgileniyor. (www.kanal46.com)