Kahramanmaraş’ın Fevzipaşa Mahallesi Uzunoluk Caddesi’ndeki evinin kapısının önünde 8 Haziran Pazar gecesi bıçaklanarak öldürülen 36 yaşındaki şoför Derviş Aladanacı’yı olay gecesi birlikte alkol aldığı arkadaşı ve meslektaşı Hüseyin Öncal’ın (41) öldürdüğü ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdür Vekili Ali Yıldırım yaptığı basın açıklamasında; cinayetin hemen ardından olayın faili olduğu belirlenen Hüseyin Öncal’ın saklanmak için Kilis’e giderken yapılan bir operasyonla suç aleti bıçakla birlikte yakalandığını söyledi.

Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre; olay gecesi Derviş ile Hüseyin’in de aralarında olduğu 5 arkadaş birlikte Pınarbaşı civarındaki bir parkta eğlenerek alkol aldılar.

Alkolün etkisi ile sarhoş olan Derviş ile Hüseyin arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Bunun üzerine Derviş, arkadaşı Hüseyin’i elinden bıçakla yaralayarak parktan ayrıldı ve yalnız yaşamakta olduğu evine gitti.

Arkadaşının kendisini yaralamasını hazmedemeyen Hüseyin, gece saat 22.30 sıralarında Derviş’in evine giderek kapısının zilini çaldı. Kapıya çıkan Derviş’i ani bir hareket ile kolundan, göğsünden ve karın boşluğundan bıçaklayan Hüseyin, daha sonra olay yerinden kaçtı.

Cinayetin ardından harekete geçen polis ekipleri, olayın faili olarak belirledikleri Hüseyin’i sıkı bir takip sonucunda eşi ile birlikte Kilis’e giderken minibüste yakalayarak kente getirdi.

Emniyet Müdür Vekili Yıldırım, şahısların arkadaş olduklarını ve aralarında bir husumet olmadığının belirlendiğini ancak sık sık bir araya gelerek alkol aldıkları ve çıkan tartışmanın sonunda cinayete dönüştüğünün tespit edildiğini kaydetti.

Emniyette ifadesi alınan Hüseyin, arkadaşını öldürmek suçundan adliyeye sevk edildi. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)