Kahramanmaraş’ta görevli pratisyen doktor Ramazan A., evde birlikte kaldığı ve şizofren hastası olduğu öne sürülen ağabeyinin bıçaklı saldırısına uğradı. Boğazından bıçak yarası alan doktorun ameliyat edildiği ve yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.


Suriyelilerin barındığı Çadırkent’te Halk Sağlığı’na bağlı pratisyen doktor olarak görev yapan 28 yaşındaki Ramazan A., evde birlikte kaldığı ve şizofren hastası olduğu iddia edilen ağabeyi 31 yaşındaki Rızvan A. ile iddiaya göre dün gece bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştı.


Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi Uğur Sitesi'ndeki dairede bu sabaha karşı meydana gelen olayda yine iddiaya göre; Rızvan A., uyumakta olan doktor kardeşinin boğazını ekmek bıçağı ile kesti. Aşırı gürültü ve patırtı üzerine vatandaşların durumu bildirmesi ile olay yerine polis ekipleri geldi.


Ağır yaralı olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan doktor A., burada hemen ameliyata alındı. Bıçak yarasının atar damara zarar vermemesi nedeni ile saldırıyı ucuz atlattığı belirtilen doktor, yapılan ameliyat ile kılcal damarlarının ve diğer kesik yerlerin dikilmesinin ardından yoğun bakıma alındı. İki kardeşin de bekar olduğu ve doktor A.’ın ise Karadeniz bölgesindeki görev yerinden yaklaşık bir ay kadar önce memleketi Kahramanmaraş’a atandığı bilgisine de ulaşıldı.


Bu arada doktor kardeşine saldıran ve olay yerinden kaçmayan Rızvan A. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürdürülüyor. (www.kanal46.com)