Kahramanmaraş’ın Yavuz Selim Mahallesi Haydar Bey Caddesi üzerinde 4 Nisan Cuma akşamı saat 17 sıralarında 3 aile arasında daha önceye dayanan husumet nedeni ile meydana gelen ve ilköğretim öğrencisi Tahsin Korkurt’un (16) öldürülmesi olayının failleri polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda Gaziantep’te suç aleti av tüfeği ile yakalandı. Sanıkların üzerlerinde ise kendi fotoğraflarının yer aldığı ancak başkalarına ait olduğu belirlenen nüfus cüzdanları çıktı.

Zanlıların yakalanarak Kahramanmaraş’a getirilmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, cinayetin failleri olduğu iddiası ile 28 yaşındaki Caner Gül ile 34 yaşındaki amcaoğlu Ferhat Gül’ün ekipler tarafından suç aleti av tüfeği ile yakalandıklarını söyledi. Olayın kavga nedeni ile meydana geldiğini söyledikleri öğrenilen zanlıların emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. Zanlılardan Caner'in cinayeti kendisinin işlediğini, amcasının oğlu Ferhat'ın ise cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi. Cinayetin bir diğer sanığı olan Arif Gül de (40) önceki gün yakalanarak tutuklanmıştı. (www.kanal46.tv)

İlköğretim öğrencisi kan davasına kurban

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 3 gün önce 18 yıllık bir kan davasının devamı olarak 5 kişinin aynı dakikalarda katledilmesinin yankıları sürerken; Kahramanmaraş’ta, 4 Nisan’da evlerinin önünde öldürülen ilköğretim okulu öğrencisi 16 yaşındaki Tahsin Korkut’un da 10 yıl öncesine dayanan Elazığ’daki bir kan davasının kurbanı olduğu ortaya çıktı. Korkut’un ailesinin, hasımlarından korunmak için soy isimlerini değiştirmesinin de Tahsin’in ölümünü önlemeye yetmediği anlaşıldı. Katil zanlıları 28 yaşındaki Caner Gül ile kuzeni 34 yaşındaki Ferhat Gül, kendi fotoğraflarını yapıştırdıkları başkalarına ait nüfus cüzdanlarıyla yakalandı.

İddiaya göre, 1998’da Elazığ’da Ferhat Gül, kız kardeşine tecavüz ettiği iddiasıyla Şakir Yılmaz’ı başına taşla vurarak öldürdü. Ferhat Gül tutuklanırken, ailesi de kan davası çatışmalarından kurtulup izlerini kaybettirmek amacıyla Kahramanmaraş’a göç etti. Aynı yıl, öldürülen Şakir Yılmaz’ın kardeşi Hüseyin Yılmaz, Kahramanmaraş’a gelen Ferhat Gül’ün kuzeni Adem Gül ile 8 aylık hamile eşi Döndü Gül’ü evlerinin önünde tabancayla vurdu. Adem Gül, olay yerinde, hastaneye götürülen Döndü Gül ise karnındaki bebeğinin sezaryenle alınmasının ardından öldü. Kader adı verilen bebek de 1 hafta sonra yaşamını kaybetti. Kan davasının devam etmesi üzerine Yılmaz Ailesi, mahkeme kararı ile soy isimlerini ‘Korkut’ olarak değiştirdi.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ KURBAN SEÇİLDİ

10 yıllık kan davası geçtiğimiz 4 Nisan’da Kahramanmaraş’ta bir kurban daha aldı. Bu kez, Yavuz Selim Mahallesi Haydar Bey Caddesi’nde meydana gelen olayda Öğretmenler İlköğretim Okulu 8’nci sınıf öğrencisi Tahsin Korkut, evlerinin önünde av tüfeğiyle öldürüldü. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda geçtiğimiz gün cinayet zanlısı olarak ailenin kan davalılarından 40 yaşındaki Arif Gül tutuklandı. Olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında Gaziantep’te izleri saptanan Caner Gül ile kan davasına neden olan ilk cinayeti işleyen ve 6 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen amcasının oğlu Ferhat Gül, kendi fotoğraflarını yapıştırdıkları başkalarına ait nüfus cüzdanlarıyla yakalandı.

Kahramanmaraş’a getirilen 2 zanlı, sorgularında cinayetin kan davasından kaynaklanmadığını aralarında çıkan bir tartışma sonucunda işlendiğini iddia etti. Zanlılardan Caner Gül, cinayeti kendisinin işlediğini kuzeni Ferhat Gül’ün olayla ilgisinin bulunmadığını savundu. 2 zanlı ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (Hürriyet ve Milliyet internet sitelerinden alınmıştır.)