Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, arazileri Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından istimlak edilen köylüler ile polis arasında yaşanan arbedede 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, 2 günlük ziyaret için 40 kişilik bir heyetle Afşin'e gelen EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün, programının ikinci durağında, EÜAŞ Sosyal Tesisleri'nde, yapılan istimlak ile ilgili köy muhtarları ve belde belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu arada, toplantının düzenlendiği tesise girmek isteyen köylüler, nizamiyede polisin engeliyle karşılaştı. Köylüler, polislere toplantıya katılmak istediklerini iletti. Bu isteklerinin yerine getirilemeyeceğinin söylenmesi üzerine köylüler ile polisler arasında tartışma çıktı. Köylülerle polis arasında yaşanan arbedede Ömer Akın (52), Duran Aydoğan (55) ve Tahsin Koç (37) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Afşin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, olayın yatışması için nizamiyeye gelen Afşin Emniyet Müdürü Ünal Şahin, yaklaşık 1 saat boyunca köylüleri ikna etmeye çalıştı.

Bu arada, olayın ardından EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün, 4 saattir nizamiye girişinde bekleyen köylülerin yanına gitti. Salonda yer olmadığı için köylüleri alamadıklarını belirten Bütün, köylülere bütün problemlerinin çözüleceği sözünü verdi. (haberler)