Kahramanmaraş kent merkezindeki ana arterler ile bazı ara yollar üzerinde uygulanmakta olan Parkomat ücretlerine 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 oranında zam yapıldı.


 Buna göre daha önce saatliği 1 lira olan araç park ücreti 1.5 liraya yükseltilirken, vatandaşlar ise bu duruma tepki göstermeye başladı. Parkomatlar gibi Kahramanmaraş Belediyesi tarafından işletmeye verilen kapalı otopark ücretlerinin aylık 60 liradan 65 liraya yükseltildiğini hatırlatan vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:


 “Söz konusu artış oranı yüzde 10 bile değilken, uygulaması bile halen tartışmalı olan parkomatların ücretlerine tamı tamına yüzde 50’lik zam yapılması hangi vicdana sığar? Türkiye’de enflasyon rakamları tek haneli rakamlarda iken, bir çırpıda yapılan yüzde 50’lik artış bizleri mağdur etmektedir. İşletmecinin belediyeye ödeyeceği kira bedeli, yapılan zamma göre bir miktar yükselecek ama sonuçta ceremeyi yine bizler çekeceğiz. Bizlerin ücret ya da gelirlerinde yüzde 50’lik artış oldu mu ki, bizlere yüzde 50 zam reva görülüyor. Araç sahibi olmak suç mu; bunları ceplerimize mi park edelim? Bir an önce bu yüksek zammın gözden geçirilerek makul seviyelere indirilmesini Belediye’den talep ediyoruz.”


 Öte yandan; yüksek oranlı zamma tepki gösteren vatandaşlar, Belediye’ye verecekleri dilekçelerle kararın gözden geçirilmesini isteyeceklerini de sözlerine eklediler. (www.kanal46.com)