GAZZE’ye insani yardım götürürken uluslar arası karasularda İsrail’in kanlı baskınına uğrayan gemi konvoyu yolcuları arasında yer alan 2’si bayan 5 Kahramanmaraşlı, memleketlerine dönüşte coşkulu bir törenle karşılandı.

Av. Erol Tansel, kuyumcu esnafından Murat Sarıtürk, öğretmen Nuri Yıldız ve Hatice Karasakız ile ev hanımları Mübeyyen Kızıl isimli yolcular, İHH Kahramanmaraş Şubesi tarafından İmar ve Bayındırlık İskân Müdürlüğü karşısındaki şube binası önünde akşam saat 19 sıralarında düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende zafer işaretleri ile halkı selamladı. İsrail’den gece yarısından sonra saat 3 sıralarında uçakla önce İstanbul’a getirilen ve burada 3 aşamalı tıp kontrolünden geçirildikten sonra ise yine uçakla Gaziantep’e gönderilen 5 yolcu, buradan da araç konvoyu ile karşılanarak karayolu ile Kahramanmaraş’a getirildi. Narlı turnikelerinde bekleyen araçlarla birlikte 100 araçlık konvoyla getirilen yolcular tören alanında mehter ekibinin gösterisi ile karşılandı.

Aileleri ve çocukları ile kucaklaşan ve bir kamyonun üzerinde oluşturulan sahneye çıkartılan 5 Kahramanmaraşlı yolcu, elleri ile zafer işaretleri yaparak halkı selamladı. Alanı dolduran kalabalığın tekbir sesleri arasında mikrofona gelerek yolcular adına söz alan ve zaman zaman gözyaşları süzülen Murat Sarıtürk sadece “Allah razı olsun” diyebildi.

“Bir ölür, bin diriliriz”, “Direnişe devam ey Hamas, gazilerimize hoş geldin diyor Maraş” şeklinde pankartların taşındığı törene Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Av. Yusuf Bülbül, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Akgül, Baro Başkanı İsmail Kahveci de katıldı. Basın mensuplarına duygularını anlatan yolculardan Avukat Erol Tansel şunları söyledi:

“Düğüne gider gibi gittik. En güzel elbiselerimizi giydik. Ya şehadet ya gazilik diye gittik. Gemideki arkadaşlarımızın hepsi hiçbir şeyden korkmadı. Üzerimize tüm savaş gemileri ile denizaltıları, helikopterler, botlar ve çeşitli silahlar ile saldırdılar. Ancak bunların hepsi bize sanki düğündeki çalgı aletleri sesleri gibi geldi. Ben revirde görevli idim. Yaralılar ise; “Bir an önce sarın yaramızı” diyorlardı ama yaralar da basit değildi. İki tanesi maalesef revirde vefat etti. “ Biz tekrar çatışmaya çıkacağız” diyen arkadaşlarımızdı. Böyle bir havada gittik, geldik. Şeyh Ahmet Yasin diyordu ki; ben Allah’a ümmetin duyarsızlığını şikayet ediyorum diyordu. Biz bugün elhamdülillah Şeyh Ahmet Yasin’e diyoruz ki; ümmet şu anda üzerine düşen görevi yaptı ve duyarlılığını gösterdi. Artık surda bir gedik açıldı. Allah’ın izni ile bugün 7-8-9 gemi ise inşallah en yakın zamanda 100’e yakın gemi ile gidilecek. Ve kesinlikle bin canımız olsa bin defa bu sefere katılırız. Hiç kimsede bir korku yok. Bu arada Türkiye’de Sayın Başbakan ve hükümete de, evet gidişatımızda bir takım eksiklikler olsa da dönüşümüzde ve orada gözaltına alınışımızda büyük devlet olduğumuzu ve şu andaki beyanatları ile de büyük devlet olduğumuzu gösterdiler. Bu konuda da teşekkür ediyoruz. Gereken ilgi ve alakayı gösterdiler.”

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yaptığı konuşmada; “Sizler ve bizler bu Yahudi milletinin insanlık tarihi boyunca o pis yüzünü her ortamda gösterdiğini biliyorsunuz. Ama bu sefer iş değişti. Bu sefer öyle bir kayaya çarptılar ki; arkasında değil 70 milyonluk Türk Milleti, tüm insanlık artık arkasında bu meselenin. Bu meselenin sonuna kadar gidilecek” diye konuştu.

Yolcuların sahnede birlikte halkı selamlamasının ardından karşılama töreni sona erdi. (www.kanal46.com)