İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, İsrail’in Gazze’deki Müslümanlara yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla resim sergisi açtı.


Trabzon Caddesi üzerinde açılan sergide, İsrail’in Müslümanlara uyguladığı vahşet fotoğraflarla anlatılarak, Gazzeli Müslümanlar için dua edildi. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Filistin meselesinin sadece Filistinlilerin değil tüm insanlığın ve Müslümanların meselesi olduğunu kaydeden Kabakçı, “Kur’an-ı Kerim’in ve İslam’ın lanetlediği Yahudilerin yaptığı zulümler dünyada arşı alaya çıktı.” dedi. Kabakçı, şöyle konuştu:


“Tarihin lanetlenmiş en alçak kavmi olan Yahudiler, 21 asırda büyük bir zulmü dünya insanlığının gözü önünde işliyorlar. Dünyanın en alçak kavmi olan ve Allah’a isyanda, peygamberlere isyanda öne geçmiş Yahudi ve Siyonistler bugün bu Müslüman halka her türlü zulmü yapıyorlar. Türkiye’deki ve dünyadaki Müslümanların uyanmaları dileğiyle, bizlerin de Selahaddin Eyyübi Hazretlerinin torunlarına yakışır şekilde davranarak bu zalimlerin Filistin’den sürüldüklerini gözlerimizle görürüz diyorum.”


Daha sonra Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven’in yaptırdığı duayla birlikte serginin açılışı gerçekleştirildi. İHA