2011 yılının Mayıs ayında her gün bir intihar olayının yaşandığı Kahramanmaraş’ta, 2012 yılının Haziran ayında yaşanan iki intihar vakası 'geçen yıla mı dönüyoruz?' sorusunu akıllara getirdi. Yaşanan iki intihar olayında ise 2 kişi yaşamını yitirdi.


Kahramanmaraş’ta, 2011 yılının Mayıs ayında neredeyse her gün yaşanan intihar vakaları 2012 yılına sıçradı. 6 Haziran tarihinde meydana gelen iki intihar vakasında 2 kişi kendi yaşamına son verdi.


İlk intihar olayı Serintepe Mahallesi 55. sokak içerisinde meydana geldi. 1995 yılında müzede nöbet tutuğu esnada kimliği belirsiz kişilerce öldürülen Hasan Hüseyin Kesmegül’ün kızı Sultan Paksoy, kendini iple asarak yaşamına son verdi. İddiaya göre 4 çocuk annesi Sultan Paksoy (38) kendini evinin dış kapısının girişine iple astı. Eve gelen talihsiz kadının kızı annesini asılı vaziyette görünce ipleri keserek kurtarmaya çalıştı. Annesini yere indiren kızın feryadını duyan vatandaşlar durumu 112’ye ve polise bildirdi.


Olay yerine gelen sağlık ekipleri Paksoy’un hayatını kaybettiğini belirlerken, poliste olay yerini şerit içerisine aldı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme polisinin yaptığı çalışmanın ardından Paksoy’un cesedi otopsi yapılmak üzere Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


BABA KESMEGÜL’ÜN OLAYI


Kahramanmaraş Müzesinde nöbet tutuğu esnada, Kesmegül bıçaklanarak öldürülürken 2 bin civarında tarihi sikkenin çalındığı öne sürülmüştü. Cinayete kurban giden babanın ardından 18 yıl sonra kızının da intihar ederek hayatını kaybetmesi çevre sakinlerini ve ailenin yakınlarını üzüntüye boğdu.  Olayla ilgili soruştura sürüyor.


FABRİKADA CANINA KIYDI


Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikinci intihar vakası ise bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, fabrikada işçi olarak çalışan Bekir Baykuş (29) öğle yemeğinin ardından fabrikanın depo bölümüne geçerek kendini iple astı.


Diğer fabrika işçilerinin Baykuş’u asılı vaziyette bulmasının ardından olay 112’ye ve polise bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Baykuş’un hayatını kaybettiğini belirledi. Bu arada acı haberi alan Baykuş’un yakınları fabrikaya gelerek olayın meydana geldiği bölüme girmek istedi. Güvenlik görevlileri ve polisin engel olmak istediği işçi yakınları ile güvenlikçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Fabrikada intihar yaşanmasına tepki gösteren işçi yakınları, “Nasıl hiç kimse görmeden bir insan kendini asıyor. Buna nasıl müsaade ediliyor” diyerek tepki gösterdiler.


İşçi yakınlarından birisinin içeri girmesine müsaade edilince tartışma kavgaya dönüşmeden önlendi. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Baykuş’un psikolojik sorunları bulunduğu ve kısa süre öncesine kadar borçları nedeniyle maddi sıkıntı yaşadığı iddia edildi.


Cumhuriyet savcısı ve polisin yaptığı incelemenin ardından Baykuş’un cesedi otopsi için Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


GAZETECİLERİN KENE ÖNLEMİ


Bu arada fabrikanın tel örgüleri dışından olayı görüntülemeye çalışan basın mensupları kene riski karşısında önlem aldı. Tel örgülerin dışındaki otluk alanda bulunan gazeteciler vücutlarına kene girme riski karşısında çoraplarını pantolonlarının üzerine çıkartarak keneden korunmaya çalıştılar.


KAYNAK: Mustafa Kılınç / Manşet